Šport
18 ogledov

Pivovarji na krilih Marguča prek Kielc

Pri Celjanih je bil z desetimi zadetki najbolj razpoložen Gašper Marguč, a to ni Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 8. kola Lige prvakov premagali poljski Kielce s 30:29 (12:14). Celjani bodo čez dober teden gostovali pri Kielu.
Vesel sem zmage zaradi vsega, kar se je v zadnjem času dogajalo v klubu, ki se nahaja v težkem položaju, zaradi mojih sodelavcev, ki delamo, in ker smo dokazali, da smo na pravi poti
Miro Požun

Tekma za biti ali ne biti za nadaljevanje letošnje evropske sezone za rokometaše Celja Pivovarne Laško, ko so se po premoru in pretresih v klubu Evropi predstavili s številnimi novimi igralci (med njimi je bilo kar pet novincev v ligi prvakov), je v dvorano Zlatorog privabila le okoli 1800 gledalcev, a so ti imeli kaj videti. Celjani so s fanatično borbenostjo in z bučno podporo s tribun naredili pravo senzacijo. Premagali so zvezdniško poljsko zasedbo Kielc ter si s tem na široko odprli vrata med 16 najboljših v ligi prvakov.

V prvem polčasu so bili gostje boljši nasprotnik, a se jim ni uspelo odlepiti od borbenih gostiteljev, ki so igrali nekoliko v krču, a so imeli v vratih tokrat dokaj razpoloženega vratarja Mirka Alilovića, ki je skupaj zbral 15 obramb. Gostje so sicer večji del prvega polčasa vodilu za gol ali dva, vendar pa so jih Celjani večkrat ujeli, na koncu pa so varovanci Bogdana Wente na odmor le odšli s +2.

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Ko je David Razgor v začetku 46. minute Celjane prvič na tekmi popeljal v vodstvo z 22:21, je dvorana skočila na noge in z navijanjem, ki je v dvorani Zlatorog spominjalo na dobre stare čase, fanatično mlado celjsko zasedbo dobesedno nosila na igrišču.

Rokometaši Maribora Branika so na prvi tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev v Lazarevcu premagali Kolubaro s 40:26 (21:12). Povratna tekma bo čez teden dni v Mariboru.

Celjani so z golom Gašperja Marguča povedli s 25:24, a so jih gostje ujeli na 25:25. Pivovarji pa so "leteli" še naprej, z golom fantastičnega Marguča so si v začetku 57. minute spet priigrali dva gola prednosti - 28:26 -, nakar je bil gostujoči trener Bogadan Wenta prisiljen vzeti minuto odmora.

Gostitelji so odšli v zadnjo minuto z golom prednosti 30:29, imeli pa so tudi napad. Domači trener Miro Požun je 35 sekund pred koncem srečanja vzel minuto odmora. Celjani sicer niso zadeli, toda tudi gostje ne, niti s prostega strela po izteku 60 minut, tako da se je na igrišču začelo zasluženo slavje Celjanov.

Izjavi po tekmi:

Miro Požun, trener Celja PL: "Za nas je bila tekma po eni strani težka, po drugi pa lahka. Težka zato, ker smo imeli za nasprotnika poljskega prvaka, lahka pa zato, ker smo bili neobremenjeni in nismo imeli česa izgubiti. Lahko rečem, da smo začeli v krču, v drugem polčasu pa nam je igra stekla. Vesel sem zmage zaradi vsega, kar se je v zadnjem času dogajalo v klubu, ki se nahaja v težkem položaju, zaradi mojih sodelavcev, ki delamo, in ker smo dokazali, da smo na pravi poti."

Bogdan Wenta, trener ekipe Vive Targi Kielce. "Najprej bi rad Celjanom čestital za zmago. V Celje smo prišli z velikimi možnostmi za dober rezultat. Začeli smo dobro in v prvem delu nadzorovali rezultat. V drugem polčasu pa so moji varovanci padli, igra ni stekla, kot bi morala, ni bilo niti protinapadov. To pa je uspevalo gostiteljem, ki so ob koncu zato tudi zmagali."

Liga prvakov, 8. kolo, skupina A:

Lestvica:
1. Kiel 12 točk

2. Rhein 10 (-1)
3. Barcelona 8 (-1)
4. Celje 6
5. Chambery 6
6. Kielce 4

Celje Pivovarna Laško : Vive Targi Kielce 30:29 (12:14)
Marguč 10 (2), Toskić 6, Razgor 5, Rnić 4; Rosinski 6, Knudsen 5, Džomba 4 (1) in Jurasik 4

Chambery : Kiel 26:28 (16:12)

Nedelja:
Rhein Neckar Löwen - Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.