Šport
12 ogledov

Pivovarji napovedujejo let proti 18. zvezdici

Dejan Perić poslovilna tekma Celje Pivovarna Laško prijatelji Saša Despot
Pri Celju Pivovarni Laško na začetku nove sezone napovedujejo naskok na državni prestol in uvrstitev vsaj v osmino finala Lige prvakov.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po koncu sezone v primerjavi z najmočnejšimi tekmeci iz Velenja doživeli malo kadrovskih sprememb, zato so v mestu ob Savinji napovedali odločen naskok na oba domača naslova. Celjska zasedba bo v tej sezoni nastopala tudi v evropski Ligi prvakov, primarni cilj pa je uvrstitev v osmino finala.

Celjska ekipa bo v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini nastopala v skupini A, v njej pa so tudi madžarski Veszprém, hrvaška Croatia Osiguranje Zagreb, ruski Sankt Peterburg, nemški Rhein-Neckar Löwen in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 3 (Borac Banja Luka iz Bosne in Hercegovine, srbska Vojvodina, avstrijski Alpla Hard in ukrajinski Motor Zaporožje).

Perić v strokovnem štabu

Izbranci srbskega trenerja Vladana Matića, ki bo še naprej osrednji poudarek namenjal razvoju mladih celjskih rokometašev, od začetka avgusta pridno vadijo in zbirajo zalogo za dolgo in naporno sezono. Po koncu sezone sta se od njih poslovila zunanji igralec Borut Mačkovšek (Hannover) in krožni napadalec Alem Toskić (Vardar Skopje), medtem ko se je legendarni vratar Dejan Perić upokojil in svoje mesto zasedel v strokovnem štabu. Edini novinec v ekipi je hrvaški zunanji igralec Ivan Slišković (Nexe Našice).

Igralci iz mesta ob Savinji so na nedavnem turnirju v Doboju osvojili drugo mesto po porazu s slovaškim Tatranom iz Prešova, medtem ko so premagali Borac iz Banja Luke, turški Beşiktaş in reprezentanco Bahrajna. Po prihodu v domovino zaradi evropskega prvenstva v košarki ne bodo vadili v dvorani Zlatorog, po dokaj čudni in nenavadni peripetiji glede slovenskega superpokala – celjska ekipa ga je zaradi te tradicionalne uvodne tekme v novo tekmovalno sezono na domačem prizorišču odpovedala, velenjska pa sprejela – pa bo prvo tekmo državnega prvenstva igrala 7. septembra, ko bo gostovala v Novem mestu. Ligo prvakov bo začela sredi prihodnjega meseca, prvo tekmo pa bo igrala v Zagrebu.

Pungartnik: Stopiti na višjo stopničko

"Ne bežimo od dejstva, da želimo v novi sezoni stopiti na višjo stopničko. V pokalnem tekmovanju želimo ubraniti to prestižno lovoriko, v Ligi prvakov imamo atraktivno in zahtevno skupino, kjer želimo znova narediti kakšno presenečenje in se uvrstitvi vsaj v osmino finala, v državnem prvenstvu pa napovedujemo naskok na 18. zvezdico," je o ciljih v novi sezoni odločno dejal direktor Roman Pungartnik, ki o proračunu in finančnih razmerah ni želel povedati ničesar konkretnega.

"O proračunu nismo govorili že pred začetkom lanske, zato ne bomo niti pred začetkom nove sezone. Upam, da bomo imeli vse pokrito, hkrati pa me veseli, da se tudi na evropski rokometni zvezi stvari spreminjajo na bolje in lahko z nastopi v Ligi prvakov tudi nekaj zaslužiš, ne pa da zgolj prispevaš, kot je bilo v zadnjih letih. Z našim velikim in malim pokroviteljem imamo sklenjene pogodbe, ta sredstva pa nam omogočajo, da lahko pokrijemo sezono. Na to smo še posebno ponosni, saj imajo številni domači in mednarodni klubi zaradi težkih časov v gospodarstvu gromozanske probleme; nekateri od njih so zato tudi ugasnili," je dejal Pungartnik, ki v tej sezoni večji delež pričakuje tudi od prodaje klubskih rekvizitov in vstopnic.

Ne bežijo od vloge favorita

"Številni so nas postavili v nehvaležno vlogo prvega favorita v državnem prvenstvu. Od tega ne bežimo, po letu 2010 bomo poskušali osvojiti to lovoriko. Velenjčani so svojo zasedbo precej spremenili, a kljub temu menim, da niso tako slabi, kot nekateri menijo; v vsakem primeru bo boj za naslov državnega prvaka enakovreden in zanimiv do zadnjega kroga. V Ligi prvakov je dosegljivo tretje mesto v skupinskem delu in uvrstitev v osmino finala," je pred začetkom sezone dejal reprezentančni krilni igralec Gašper Marguč.

Igralski kader Celja Pivovarne Laško v sezoni 2013/14:

- vratarja: Ubran Lesjak in Matevž Skok;

- krilni igralci: Gašper Marguč, Blaž Janc, Nikola Ranevski in Luka Žvižej;

- zunanji igralci: Žiga Mlakar, Rok Žuran, David Razgor, Sebastian Skube, Ivan Slišković, Gregor Potočnik, Stefan Čavor, Nemanja Zelenović in Mate Lekai;

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko in Igor Žabić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.