Šport
17 ogledov

Plamenico bo na Otok prinesel Becks

david beckham unicef manila EPA
Sloviti angleški nogometaš David Beckham bo imel čast, da olimpijsko plamenico iz Grčije prinese na britanska tla.

Organizacijski komite letošnjih poletnih olimpijskih iger v Londonu je razkril ime nosilca olimpijske plamenice, ki jo bo iz Grčije prinesel na britanska tla. To bo razvpiti angleški nogometaš David Beckham.

Medijsko najbolj izpostavljen nogometaš v zadnjem desetletju bo v četrtek prispel v Atene, naslednji dan pa se bo udeležil slovesnosti ob primopredaji enega najbolj pomembnih olimpijskih simbolov.

Nogometaš moštva Los Angeles Galaxy se bo nato – skupaj z angleško princeso Anne in drugimi visokimi predstavniki organizacijskega komiteja letošnjega največjega športnega dogodka na svetu – s posebnim letalom odpravil proti domovini, kjer bo plamenica začela 12.875 kilometrov dolgo pot po Veliki Britaniji.

Britanski del poti olimpijske bakle se bo začel v Land's Endu, skrajni južni točki Velike Britanije, pot bo ogenj vodila po celotnem britanskem ozemlju, plamenica pa bo obiskala tudi Irsko.

Beckham je bil pomemben član londonske delegacije pri kandidaturi za olimpijske igre leta 2005.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.