Šport
10 ogledov

Odštevamo minute do spektakla

Nordijski center Planica Zavod za šport RS Planica
V Planici se danes začenja štiridnevni spektakel v smučarskih poletih. Prva od štirih tekem se bo začela ob 10. uri, prva serija bo štela tudi kot kvalifikacije za petkovo drugo posamično tekmo. Ob 9. uri bo še uradni trening.

Glavni slovenski trener Goran Janus bo v četrtek v ogenj poslal Petra Prevca, Roberta Kranjca, Jurija Tepeša, Jako Hvalo, Anžeta Laniška, Anžeta Semeniča, Tomaža Nagliča, Andraža Pograjca, Roka Justina, Mitjo Mežnarja, Matjaža Pungertarja in Ceneta Prevca.

Današnja tekma je sicer nadomestna za odpadlo tekmo iz Titisee-Neustadta. Poleg te bodo Pod Poncami še tri tekme, v petek in nedeljo posamična, v soboto pa ekipna.

Peter Prevc bo pred domačimi gledalci lovil še nekaj mejnikov - število zmag v sezoni, število stopničk v sezoni in število zbranih točk v sezoni - ter mali kristalni globus za najboljšega letalca. Slovenija pa bo do nedelje lovila Nemce v pokalu narodov, za njimi zaostajajo za 179 točk.

Poleg Prevca, zmagovalca svetovnega pokala, novoletne turneje in svetovnega prvaka v poletih, ima svoje načrte v boju za najvišja mesta tudi Jurij Tepeš in Robert Kranjec, omenjeno trojico in druge slovenske orle pa bo danes podpiral tudi predsednik Slovenije Borut Pahor.

Da se v novem Nordijskem centru Planica, da leteti daleč, so dokazali v sredo na preizkusu letalnice, ko je bilo kar nekaj poletov krepko čez 200 metrov, Ernest Prišlič je poletel do 239 in 246 metrov, Tilen Bartol pa do kar 252 m, a je ob doskoku padel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.