Šport
48 ogledov

Planica spet potegnila kratko

(Foto: Nordijski center Planica) Žurnal24 main
Planica bo leta 2020 gostila svetovno prvenstvo v poletih, medtem ko je organizacija svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah leto kasneje, kar so si planiški organizatorji želeli, pripadla Oberstdorfu.

"Z novimi sodobnimi objekti bo Planica priredila še eno nepozabno svetovno prvenstvo v smučarskih poletih z veliko podporo navijačev," je dejal predsednik Fis Gian Franco Kapser.

V Planici so si sicer želeli organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva. "Pozimi leta 2020 lahko pričakujemo odlične pogoje za polete. Leta 2021 lahko vreme, globalno gledano, malo ponori. V severni Evropi je pričakovan hud mraz, v južni Nemčiji pa celo tropsko vreme. Napovedi za Planico pa so odlične, saj bo okolje s posebno mikroklimo zagotovilo stabilne pogoje in dovolj snega," so slovenski predstavniki začeli predstavitev pred predsedstvom Fis.

Skakalni ambasador Planice Franci Petek, nekdanji svetovni prvak, je pred izbiro dejal: "Mi smo verjetno največji skakalni narod, ki še nikoli ni gostil nordijskega svetovnega prvenstva. Naša ekipa, ki bo še boljša, si ga zasluži. Slovenija je lahko zgled, imamo vse, kar je potrebno, in to bi radi delili s svetom."

Planica je v prvem krogu dobila dva glasova, kar jo je uvrstilo za oba protikandidata. Na koncu je zmagal nemški Oberstdorf.

Znana tudi druga prizorišča

Prav tako soglasno je bilo za gostitelja svetovnega prvenstva v smučanju prostega sloga in deskanju leta 2021 izbrano kitajsko smučarsko letovišče Zhangjiakou/Genting, kjer bodo leta 2022 na zimskih olimpijskih igrah tudi tekmovanja v obeh disciplinah.

Italijanska Cortina d'Ampezzo je po petih poskusih tokrat soglasno dobila organizacijo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju leta 2021.

Komentarjev 13
  • MihaMB 14:40 10.junij 2016.

    Glede na tekst predstavitve Planice rezultat tako ni čuden...pa kateri idiot si lahko kaj takega izmisli? Da v predstavitvi skoraj žališ Nemce?

  • uni65 14:16 10.junij 2016.

    Ali pa naša vseveda opozicija

  • patrijarh 13:42 10.junij 2016.

    Zato je kriva naša vrla koalicija.