Šport
19 ogledov

Planinšek: "Rezultati so OK"

planinsek_tacol Žurnal24 main
Lahko zaključimo, da je bila letošnja sezona alpskih smučarjev uspešna. Opravili smo kratek pogovor z glavnim trenerjem slovenske moške reprezentance, Urbanom Planinškom.

Za vami je dolga sezona. Kako bi jo na kratko ocenili?

Sezono dojemam kot uspešno, lahko bi se seveda iztržilo tudi več. Zelo dobro nam je uspel predvsem smuk, kjer smo po osvojenih točkah kar na petem mestu. Na koncu smo lahko zadovoljni tudi s sezono Mitje Valenčiča v slalomu. Letos je do točk v svetovnem pokalu prišlo enajst fantov, kar je štiri več kot v prejšnji sezoni. Tudi v evropskem pokalu smo dosegli lepe uspehe, med drugim dve zmagi in dve tretji mesti. Vse našteto je dober obet za naprej.

Na zadnjih smukaških tekmah je presenetil Rok Perko. Bomo postali smukaška velesila?
Ne bodimo objestni. Tu gre pač za generacijo fantov, ki imajo radi hitre discipline in imajo v njih potencial. S Perkom in Križajem gre računati za naslednje olimpijsko obdobje, tu je še Boštjan Kline, ki je bil tretji na mladinskem svetovnem prvenstvu.


Bo Urban Planinšek še naprej vodil slovensko moško reprezentanco v alpskem smučanju?
Da, po vsej verjetnosti.

V vašem tonu ni bilo moč zaznati prevelike navdušenosti ...
Hehe. Narobe ste zaznali. Delo v moštvu je v redu, rezultati so bili "ok", tako da ne vidim razloga, zakaj ne bi nadaljeval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.