Šport
0 ogledov

Planiška velikanka pripravljena na finale

planicadamjan2007_main_action Žurnal24 main
Lani si je polete v Planici ogledalo 55.000 ljudi, proračun letošnje izvedbe finala svetovnega pokala v smučarskih skokih je težak 1,7 milijona evrov. V Planici je vse pripravljeno na športni praznik.
 

Planica 2007 – spored

13. 3.: ob 9.00 – treninga, kvalifikacije
14. 3.: ob 14.15 – prva posamična tekma
15. 3.: ob 9.00 – moštvena tekma
16. 3.: ob 9.00 – druga posamična tekma

Bliža se marec in s tem tudi slovenski športni praznik, finale svetovnega pokala sezone 2007/08, ki ga bo od 13. do 16. marca gostila Planica . Organizacijski komite Planica bo izpeljal tri tekme v poletih – petkovo posamično (14. 3.), sobotno ekipno (15. 3.) in nedeljsko posamično (16. 3.). "Lanska prireditev v Planici nam je odlično uspela in zanjo so priznanja z vseh strani kar deževala. Največje priznanje za nas pa je seveda dober obisk in lanske polete si je ogledalo okoli 55.000 gledalcev. Prepričan sem, da bomo tudi letos dosegli to številko. Na sporedu bodo tri tekme v poletih; dve posamični in ekipna, a rad bi poudaril, da Planica ni zgolj tekma, ampak gre za vrsto spremljevalnih prireditev. Tudi letos bomo v petek pod Ponce pripeljali okoli 6000 otrok in jim skušali približati ta šport," je pojasnil predsednik OK Planica Drago Bahun .

Poljak Adam Malysz je bil lani v Planici nepremagljiv. © Action Images

 
Letošnji proračun prireditve bo po besedah generalnega sekretarja Primoža Finžgarja 1,7 milijona evrov. "Pri nas načrtujemo 1,7 milijona evrov prihodkov, največ – okoli 900.000 evrov bomo dobili od pokroviteljev, in 1,65 milijona stroškov, ki so v glavnem povezani s pripravo prizorišča in nagradami za tekmovalce, predvsem pa z najemom infrastrukture, ki je iz leta v leto slabša, zato nas iz leta v leto več stane," je dejal Finžgar in pojasnil, da je OK Planica lani prevzel tudi 200.000 evrov preteklih dolgov: "Od tega smo polovico že sanirali z lansko prireditvijo, polovica pa nam preostane še za letos."

 
 

Priprave so se začele decembra in od takrat je vsak dan na napravi delalo od pet do 25 ljudi.

Iztok Pergarec

 
Vodja skakalnice Iztok Pergarec je potrdil, da so že prenehali izdelovati umeten sneg, saj so hrbtišče letalnice že pokrili s 30-odstotno rezervo. "Priprave so se sicer začele že decembra in od takrat je vsak dan na napravi delalo od pet do 25 ljudi. Vse mrzle noči smo dobro izkoristili za izdelavo umetnega snega in prvič po dolgih letih smo tako zgodaj končali s proizvajanjem snega. Gotov je tudi zalet, ki bo vsaj tako dober kot lani, če ne še boljši. Obljubim, da bo letalnica pripravljena vsaj tako dobro kot lani," je poudaril Pergarec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.