Šport
32 ogledov

Platini: "Brez Hrvatov bi bilo fantastično"

Platini UEFA stadion obisk Varšava Euro 2012 govor mikrofon žuganje prst EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je pohvalil vzdušje na Euru 2012 na Poljskem in v Ukrajini. Dejal je, da bi ga lahko opisal kot fantastično, če ne bi bilo nekaterih hrvaških navijačev.

"Vzdušje je v 99 odstotkih izjemno. Navijači so izvrstni. Poljska in Ukrajina sta se res izkazali. Zame sta že zmagali na tem prvenstvu. Takšno prvenstvo lahko veliko pripomore tudi k razvoju držav. Ljudje so prijetni, z izjemo nekaterih hrvaških navijačev. Z njimi pa nisem najbolj zadovoljen," je dejal predsednik evropske nogometne zveze Michel Platini. Uefa preiskuje vedenje hrvaških navijačev, ki so na tekmi svoje reprezentance in Italije z rasističnimi izpadi in simboli ter prižiganjem pirotehničnih sredstev na tribunah omadeževali prvenstvo, ki ga prvič gosti Vzhodna Evropa.

Danes je poljska policija pred večerno tekmo Hrvaške s Španijo aretirala še tri hrvaške navijače, ki so sodelovali v pretepu s poljskimi huligani. Po prvih podatkih naj bi se zopet stepli hrvaški huligani Bad Blue Boys (BBB), zloglasni navijači zagrebškega Dinama in huligani Lechie iz Gdanska. BBB so bili vpleteni že v pretep pred tekmo z Irsko, ko so se pretepali s huligani iz Poznana.

Komentarjev 3
  • juventus1897 11:24 19.junij 2012.

    Na Ruse je pa pozabil, a ne ?

  • bojovi 23:33 18.junij 2012.

    Še boljše bi bilo če nebi bilo Platinija! Potem bi vsaj sodniki sodili kako bi morali, še posebej tale gnoj Stark.

  • sweetdogs 20:12 18.junij 2012.

    Od izmečkov, ki na smučarskih tekmah v tekmovalke na sedežnici mečejo kepe v katerih so kamni, ne moreš kaj drugega pričakovati.