Šport
0 ogledov

Plavalna smetana za plavalne sladokusce

Srb Milorad Čavić je moral lani na 50 metrov delfin priznati premoč Petru Mankoč Žurnal24 main
V sredo bo zimsko kopališče Tivoli gostilo plavalni šov, 2. Ilirija Challenge, ki se ga bodo udeležila nekatera znana imena svetovnega plavanja. Vstop za gledalce bo brezplačen.
 

Preberite še

Intervju: Peter Mankoč
Intervju: Matjaž Markič
Intervju: Emil Tahirovič

Milorad Čavić, Jevgenij Korotiškin, Stefan Nystrand, Randall Bal, George Bovell, Fabien Gilot ... To so le največji zvezdniki, ki bodo v sredo ob novopečenih evropskih prvakih Petru Mankoču in Matjažu Markiču ter bronastem s pravkar končanega EP na Reki Emilu Tahiroviču del plavalnega šova v Ljubljani.

 
 

To bo zabava za vse. Vse nas plavalce in gledalce. Vabljeni vsi ljubitelji plavanja!

Peter Mankoč

 
Plavalci se bodo na sprinterskem mitingu pomerili v treh disciplinah: na 50 metrov prosto, delfin in prsno, plavalke pa se bodo predstavile le v mešanih štafetah slovenskih klubov. Tekmovanje bo zanimivo, ker bo na izpadanje. "Najprej bo startalo sedem tekmovalcev in bo najpočasnejši odpadel. Tri minute pozneje bo že drugi start, kjer bo najpočasnejši spet izpadel in potem vse tako do finala," je sistem tekmovanja predstavil organizator mitinga Mankoč. Devetkratni evropski prvak na sto metrov mešano je dodal: "Pri takem sistemu je pomembno predvsem to, da dobro razporediš moči, saj najhitrejša v dobrih dvajsetih minutah kar sedemkrat skočita v bazen." To je lani najbolje naredil prav Mankoč, ki je v velikem finalu na 50 metrov delfin premagal Čavića. Na 50 metrov prosto je slavil Nemec Steffen Deibler pred Nystrandom, na 50 metrov prsno pa je bil Matjaž Markič hitrejši od Emila Tahiroviča.

Zabava na prvem mestu
Seveda pa na takih mitingih zmage niso v ospredju. "Pomembno je, da se vsi zabavamo. Mi plavalci in gledalci," je dejal Ilirijan. In tako je na prvih dveh mitingih tudi bilo. Lani so dogajanje popestrile misice, ki so najprej plavalcem pridno pomagale odpenjati kopalke, nato pa so se še same pomerile v bazenu. Za humorne vložke je poskrbel Sašo Hribar, ki bo v tej vlogi tudi jutri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.