Šport
27 ogledov

Plavanje: lanske rekorde izbrisati

Cesar Cielo je s starimi kopalkami več kot sekundo počasnejši na sto. (Foto: Reu Žurnal24 main
Plavalci se strinjajo, da bi bilo treba lanske rekorde izbrisati. "Ne vidim razloga, da bi obdržali rekord 46,91 na sto metrov, če pa zdaj komaj pridemo pod mejo 48 sekund," pravi Cesar Cielo.
Prvič po letu 2008 je na 400 metrov mešano nastopil Američan Michael Phelps, a se ni prebil prek kvalifikacij. "Ne bi smel nastopiti. Tale poraz je res boleč."

V Kaliforniji poteka vseameriško plavalno prvenstvo. V tem delu sezone so plavalci v vrhunski formi, a niti blizu lani doseženim rekordom, saj so superhitre kopalke od letošnjega leta preteklost. Tako je ena glavnih tem pogovorov v Irvinu, ali bi bilo smiselno izbrisati vse lanske dosežke. S tem se strinja svetovni rekorder na 50 in 100 metrov prosto, Brazilec Cesar Cielo. "Kopalk nimamo več, torej bi bilo treba izbrisati tudi lanske dosežke. Samo mešajo nam glave," je dejal Cielo, potem ko je osvojil le tretje mesto na 100 metrov prosto. Spomnimo, da so lani z visokotehnološkimi kopalkami plavalci premaknili kar 43 rekordov. "Ne vidim razloga, da bi obdržali rekord 46,91 na 100 metrov, če pa zdaj komaj pridemo pod mejo 48 sekund," dodaja Cielo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.