Šport
71 ogledov

Plavolaska, ki je vse posvetila tenisu

1/23
Žurnal24 main
Kot smo zapisali že pred tednom dni je prva slovenska športnica, ki vam jo bo predstavil spletni portal zurnal24.si, nadarjena tenisačica Tadeja Majerič.


V slovenskem ženskem tenisu že dolga leta prevladuje Velenjčanka Katarina Srebotnik. A slovenski ženski tenis še zdaleč ni samo Katarina Srebotnik. Za Kato je kar nekaj mladih, talentiranih igralk, ki so se odločile, da jim bo tenis pomenil vse v življenju in so za uspeh v tem športu pripravljene žrtvovati prav vse. Med njimi je tudi prva v vrsti slovenskih športnic, ki vam jih bomo predstavili na spletnem portalu zurnal24.si: Mariborčanka Tadeja Majerič. Z Majeričevo smo se dobili v Železničarskem teniškem klubu Maribor (ŽTK Maribor), nato pa se podali še v hotel Habkuk, kjer nam je Tadeja izdala marsikatero skrivnost. Katero? Poglejte v videu!

Krutost profesionalnega športa od mladenk, kot je postavna 19-letnica zahtevajo veliko, občasno še preveč, toda Majeričeva je to preživela. Sedaj pa prihaja čas, da bo začela žeti sadove preteklega dela, ki je bilo pogosto garaško.

Tadeja Majerič je članica ŽTK Maribor že od petega leta starosti, ko jo je tja pripeljal oče. Sama pravi, da se je takoj zaljubila v ta šport. Z leti pa je vse skupaj iz otroške igre prešlo na višjo, profesionalno, raven. Pri 16 letih je tako odšla na slovito akademijo Nikole Pilića v Nemčijo, kjer je pod budnim očesom trenerjev pilila svoje teniško znanje. Na akademiji je preživela dve leti, sedaj pa se je odločila, da bo znova trenirala v svojem rojstnem kraju.

Največji uspeh
Na svetu je veliko teniških igralk, ki zelo dolgo čakajo na priložnost zaigrati proti prvi igralki sveta. Majeričeva je to priložnost dočakala praktično na začetku svoje kariere. Na letošnjem turnirju v Portorožu ji je namreč žreb v prvem kolu namenil takrat prvo igralko sveta RusinjoDinaro Safino. Čeprav je Majeričeva na osrednjem igrišču v portoroški marini izgubil s 6:0 in 6:4 ji bo ta dvoboj za vedno ostal v spominu. Za svoj največji uspeh v karieri pa je privlačna plavolaska označila zmago na 25.000 dolarjev vrednem turnirju ITF v indonezijskem mestu Tanjung Selor.


Njeno življenje izven teniških igrišč
Seveda pa Tadeja vsega svojega časa ne preživi na treningih in turnirjih. Kot vsaka mladenka se rada odpravi po nakupih. Med težkimi in napornimi treningi pa se ji prileže tudi masaža ali pijača s prijateljicami. Še veliko več o Tadeji v zgornjem videu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.