Šport
17 ogledov

Plaz še kar hrumi: 9-1-0 izenačen rekord franšize

Pittsburgh Penguins Colorado Avalanche Tanner Glass Parenteau NHL Reuters
Najbolj vroča ekipa severnoameriške lige NHL je še naprej Colorado Avalanche, ki je v Denverju za rekordno deveto zmago na desetih tekmah ugnala Carolino Hurricanes (4:2).

Colorado Avalanche so v severnoameriški hokejski ligi s 4:2 doma premagali Carolino Hurricanes in z 18 točkami ostali na čelu lige NHL. To je izenačen najboljši začetek v zgodovini franšize; moštvo Quebec Nordiques, predhodnik "plazov", je prav tako dobilo devet od desetih tekem na začetku sezone 1994-95.

Colorado je v prejšnji sezoni tretjič zapored ostal brez končnice. Še več, imel je drugi najslabši izkupiček v vsej ligi.

Ni počitka

"To je res lep začetek. Toda, če pogledamo po lestvici navzdol, vidimo, da so vsi tekmeci zelo blizu in izenačeni. To pomeni, da za nas ni počitka in da je treba garati vsak večer, preden pridemo do zaključka sezone," je ostal trdno na tleh Patrick Roy, trener Colorada in nekdaj legendarni vratar kluba.

Liga NHL, rezultati:

Columbus Blue Jackets : Toronto Maple Leafs 5:2
Pittsburgh Penguins : New York Islanders 3:4
Ottawa Senators : Anaheim Ducks 1:2
Florida Panthers : Buffalo Sabres 1:3
Colorado Avalanche : Carolina Hurricanes 4:2
St. Louis Blues : Vancouver Canucks 2:3*
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.