Šport
30 ogledov

Plaz spet izgubil, Nashville zabil sedmico Chicagu

Montreal Canadiens New York Rangers Boyle Lundqvist Zuccarello liga NHL Reuters
Po rekordnem nizu gostovanj so se domnevno utrujeni Nashville Predators vrnili domov in v "Music Cityju" povozili aktualne prvake Chicago Blackhawks (7:2).

Nashville Predators so se v domačo dvorano v mestu glasbe vrnili po za klub rekordnih sedmih zaporednih tekmah v gosteh, pri katerih so prepotovali tri različne časovne pasove in več kot 10.000 kilometrov, a utrujenost proti divizijskim rivalom in aktualnim prvakom Chicago Blackhawks ni prišla v poštev.

Predatorji so vodili že s 4:0 in na koncu zmagali z visokih 7:2. Napad domačih, ki je v zadnjih štirih tekmah zabil vsega dvakrat, je trikrat zadel le v prve pol ure. Nashville (9-9-2) je z zmago prekinil štiri tekme brez osvojenih dveh točk, Blackhawks (13-3-4) pa so končali niz štirih zmag.

Čeh zaklenil vrata

V vratih Nashvilla se je z 39 obrambami izkazal novinec Marek Mazanec, Craig Smith je dosegel gol in dodal dve podaji, med strelce pa se je vpisalo še Matt Cullen, Nick Spaling, Patric Hornqvist, Viktor Stalberg, Mike Fisher in Shea Weber. Gola za Chicago sta prispevala Patrick Kane in Brandon Pirri, a so morali Indijanci po štirih zaporednih zmagah tokrat priznati premoč tekmecu. Prvo ime tekme pa je bil Mezanec, ki je v prvi tretjini ustavil sedem strelov, v drugi 17, v zadnji pa 15.

"To je krasno. Res sem vesel, saj smo odigrali odlično tekmo," je po tekmi dejal Mezanec, 22-letni Čeh, ki prvo leto igra v NHL.

Colorado že upehan

Vratar Tim Thomas je ustavil 31 strelov za svojo jubilejno 200. zmago v ligi NHL, branilec Tom Gilbert pa je trikrat podal za zmago Florida Panthers nad ekipo sezone Colorado Avalanche (4:1).

Brian Campbell je zadetku dodal še podajo, hokejista z desnega krila Brad Boyes in Tomas Kopecky ter center Jonathan Huberdeau pa so se prav tako vpisali med strelce za Panterje. Vratar Semjon Varlamov je zbral 29 obramb, center Ryan O'Reilly pa je zabil edini gol za Plazove, ki so po fantastičnem začetku sezone zašli v manjšo krizo.

Rdeča krila vsaj do točke

Detroit Red Wings so uspeli rešiti točko, zmaga pa je ostala pri New York Islanders. Pavel Dacjuk je igral svojo 800. tekmo lige NHL in dosegel drugi gol tekme v podaljšku, 42 sekund pred koncem. Na drugi strani je Detroit izgubil že šest tekem zapored, od tega pet v podaljšku.

"Če ne bi bilo zadnjih petih ali šestih tekem, bi bila ta točka še nekako dobrodošla. Tako pa je resnično težko. Nikakor ne najdemo igre, ki bi nam prinesla zmago. Mislim, da smo se nocoj dobro borili, a ni se izšlo. Res je, da smo vknjižili točko, a morali bi osvojiti dve," je po tekmi dejal hokejist Detroita Henrik Zetterberg.

Liga NHL, rezultati:

Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 4:2
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 4:1
St. Louis Blues : Carolina Hurricanes 4:2
Phoenix Coyotes : Tampa Bay Lightning 6:3
Calgary Flames : Edmonton Oilers 2:4
Montreal Canadiens : New York Rangers 0:1
New York Islanders : Detroit Red Wings 5:4*
Nashville Predators : Chicago Blackhawks 7:2
Colorado Avalanche : Florida Panthers 1:4
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.