Šport
50 ogledov

Ples na drogu olimpijski šport?

ples, drog, Južna Amerika, tekmovanje
1/17
Žurnal24 main
Že leta 2012, najkasneje pa štiri leta pozneje, bi se lahko uresničile sanje vsakega moškega. Ples na drogu, ki ga poznamo iz seksi barov po celem svetu, bi lahko postal olimpijski šport! Važno je sodelovati ...

Skupina odvetnikov je na Mednarodni olimpijski komite (MOK) naslovila prošnjo, da bi med olimpijske športe uvrstila novo panogo – ples na drogu. V Londonu 2012 bi bil le poskusni šport, v Rio de Janeiru štiri leta pozneje pa naj bi se tekmovalke že potegovale za olimpijske medalje.

Podporniki zamisli menijo, da je uvrstitev plesa na drogu v olimpijsko družino le vprašanje časa. "Ta šport vključuje veliko akrobacij, ravnotežja, fizične moči, natančnosti ter veliko mero zbranosti," pravi predsednica mednarodnega združenja plesalk na drogu Anja Przeplasko.

Medtem ko zagovorniki poudarjajo, da šport nima veliko skupnega z zvijanjem "prostitutk na štangi", saj uporaba droga za nabiranje fizične moči izvira iz joge in je stara več kot 250 let, hkrati pa združuje elemente plesa, pilatesa, raztezanja in joge, pa jih ni malo, ki se ob omembi plesa na drogu le sladko nasmejejo.

Obvezna oprema plesalk na drogu so namreč kratka oblačila, saj vrsta elementov zahteva spuščanje ali dvigovanje telesa ob drogu. "Če na olimpijskih igrah igrajo curling, kriket in še vrsto drugih manj priljubljenih športov, potem si tudi ples na drogu zasluži mesto v olimpijski družini," poudarja Przeplaskova. Ples na drogu je v zadnjih letih v ZDA ter Veliki Britaniji postal zelo priljubljen, tako da na državnih prvenstvih beležijo vedno večje število udeleženk, hkrati pa tudi zanimanja javnosti in medijev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.