Šport
18 ogledov

Plošček letel 170,4 km/h

Zdeno Chara je plošček udaril s hitrostjo 170,4 km/h. Nov rekord! (Foto: Reuters
1/14
Žurnal24 main
Dan pred tekmo zvezd, na kateri bo sodeloval Anže Kopitar, je bil na All-Star vikendu lige NHL dan za tekmovanja v spretnosti. Zvezda dneva pa Zdeno Chara, ki je plošček udaril s hitrostjo 170,4 km/h.

Branilec Boston Bruinsov Slovak Zdeno Chara je potrdil primat strelca z najmočnejšim udarcem. Svoj rekord iz leta 2009 (169,7 km/h) je izboljšal na 170,4 km/h (poglejte tukaj).  206 centimetrov visoki slovaški hokejist je tako imenovani Hardest Shot osvojil že četrtič. "Rekordi so, da se jih  podre," je dejal Chara.

Novinec New York Islandersov Michael Grabner je postal nov najhitrejši hokejist, potem ko je krog predrsal v času 14,238 sekunde. Tekmovanje v natančnem streljanju je dobil Daniel Sedin (Vancouver Canucks). Uspelo mu je zadeti vse štiri tarče, pritrjene na štiri kote gola.

Prvi zvezdnik lige Aleksander Ovečkin (Washington Capitals) pa je zmagal tako imenovani Breakaway challenge – gre za čim bolj atraktivne gole (kot zabijanje na All-Starju lige NBA). Za Ovečkina je to tretja zmaga na tekmovanju All-Star vikend. "Mislim, da smo zelo atraktivno zabijali. Vesel sem, da sem nekaj osvojil." Ovečkin je tekmoval tudi za najhitrejši udarec. Ne le, da ni premagal Chare, v enem od poizkusov je celo zlomil svojo palico!? Poglejte v videu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.