Šport
75 ogledov

Plušenko šokiral navijače in odpovedal olimpijski nastop

Ruski drsalec Jevgenij Plušenko EPA
Ruski drsalni zvezdnik Jevgenij Plušenko je 44 dni pred začetkom olimpijskih iger v domačem Sočiju poskrbel za manjši šok v športni Rusiji. Sporočil je namreč, da ne bo na nastopil v posamični konkurenci olimpijskih iger, temveč zgolj v ekipni.

Kot vzrok za takšno odločitev je 31-letni Jevgenij Plušenko navedel poškodbe, ki mu preprečujejo želeno raven priprav na največji športni dogodek leta 2014. Namesto med posamezniki se bo za ruske barve preizkusil zgolj v ekipni tekmi, ki bo na olimpijskem sporedu prvič.

"Odločil sem se, da bom tekmoval v ekipni preizkušnji. Moje mesto v posamični konkurenci pa naj dobi nekdo mlajši," je za ruske medije danes dejal Plušenko. Ruski drsalec je slavil med posamezniki na igrah leta 2006 v Torinu, štiri leta zatem pa ga je v Vancouvru premagal Kanadčan Evan Lysacek. Ima tudi srebro iz Salt Lake Cityja 2002.

Plušenko se je v zadnjih dveh sezonah boril s številnimi težavami zaradi poškodb, prestal tudi operacijo hrbtenice. "Ne morem reči, da sem zadovoljen s svojim drsanjem. Potreboval bi več treninga, da me noge ne bi izdale," je po današnjem nastopu na državnem prvenstvu, ki ga je ocenil za slabega, dejal Plušenko. Za kar najboljše priprave na ekipno olimpijsko tekmo pa se je zdaj odločil črtati tudi nastop na bližnjem evropskem prvenstvu na Madžarskem.

Plušenko nazadnje morda sploh ne bo nastopil na OI, saj je predsednik domače drsalne zveze Aleksander Gorškov pojasnil, da postava Rusije za ekipno tekmo še ni določena in namignil, da bi morda slaba forma lahko preprečila Plušenkov ekipni nastop. Za prireditelje OI v Sočiju bi bil to hud udarec, saj je prav Plušenko eden najbolj prepoznavnih ruskih zimskih športnikov, obenem pa je tudi steber promocije iger v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.