Šport
181 ogledov

Po 12 letih nov prvi mož slovenskega tenisa

Andrej Slapar twitter Tenis Slovenija
Teniška zveza Slovenije ima novega predsednika.

Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je novi predsednik Teniške zveze Slovenije. Na skupščini je bil edini kandidat, na čelu zveze pa bo nasledil Marka Umbergerja, ki je bil predsednik zadnjih dvanajst let.

Šestinštiridesetletni diplomirani pravnik iz Ljubljane je postal šesti predsednik Teniške zveze Slovenije. Najdlje je bil na čelu Umberger, po en mandat pa so opravili Janez Erhart (1991 - 1996), Goran Ivkovič (1996 - 1998), Draško Veselinovič (1998 - 2002) in Andrej Polenec (2002 - 2006).

"Teniška zveza Slovenije je doslej dobro delala, zato bom v svojem mandatu naredil vse, da tako ostane, oziroma da bo še bolje. Moje glavne naloge bodo vlaganja v mladinski tenis, popularizacija športa, vzdržno poslovanje zveze, predvsem pa gojenje dobrih odnosov med vsemi deležniki v tenisu. V upravni odbor sem povabil nekaj uglednih gospodarstvenikov, saj pričakujem, da bomo s skupnimi močmi naredili korak naprej pri razvoju tenisa," je po izvolitvi povedal Andrej Slapar.

Na skupščini v Ljubljani je bil izbran tudi nov 14-članski upravni odbor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.