Šport
12 ogledov

Po 14 dneh boleča vrnitev Pedrose

1/16
Žurnal24 main
14 dni po zlomu ključnice Dani Pedrosa spet dirka. Po treningu je čutil hude bolečine. Najhitrejši čas je na mokri stezi dosegel Jorge Lorenzo. Na treningu 125 kubičnega razreda so padali kot domine.

Motociklistična sezona z novim svetovnim prvakom Jorgejem Lorenzom (Fiat Yamaha) se nadaljuje na Phillip Islandu, kjer bo v nedeljo VN Avstralije. Dirkače je pričakalo kislo vreme in tako je bil zaradi poplavljene steze (po močnem nočnem dežju) petkov trening prestavljen za dve uri. Ko so ga le uspeli izpeljati, je najhitrejši čas dosegel prav Lorenzo. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) je na sedmem mestu zaostal sekundo in pol. "Vreme je neverjetno. Dirkal sem na meji mogočega. To niso bili pogoji za motociklizem. Upam, da bo jutri lepše vreme, tako lepo kot je bilo včeraj," je tarnal Rossi.

Ta hip me zelo boli. Bomo videli, ali bo bolečina ponoči minila.
Dani Pedrosa

Junak vikenda bo ne glede na rezultat Dani Pedrosa (Repsol Honda), ki se je 14 dni po zlomu ključnice že vrnil na motocikel. Odpeljal je le 10 krogov in bil z 10 sekundami zaostanka 17. "Načrt je bil, da preverim svoje stanje. V teh razmerah nisem želel tvegati. Lahko rečem, da imam dovolj moči, da upravljam motocikel, kar je dobro. So me pa opornice zelo ovirale. Jutri bom spet poskušal. Grem korak po korak. Ta hip me zelo boli. Bomo videli, ali bo bolečina ponoči minila," je takoj po treningu razlagal Pedrosa, ki ga najbolj boli na zaviranjih in v desnih zavojih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.