Šport
29 ogledov

Po 15 letih Nemka v finalu Stuttgarta

Julia Görges je prva Nemka v finalu Stuttgarta po Anke Huber leta 1996. (Foto: E Žurnal24 main
Tenisačice so sezono na pesku začele v Fesu in Stuttgartu. V Maroku bosta v finalu igrali Simona Halep in Alberta Brianti, v Nemčiji pa Caroline Wozniacki in domača adutinja Julia Görges.

Nemški ženski tenis je v vzponu. Andrea Petković je sicer izgubila v četrtfinalu Stuttgarta (proti prvi igralki sveta Caroline Wozniacki), se je pa Julia Görges uvrstila kar v finale. V polfinalu je presenetila sedmo igralko lestvice WTA, Avstralko Samantho Stosur, s 6:4, 3:6 in 7:5. Postala je prva nemška finalistka v Stuttgartu po Anke Huber leta 1996. V nedeljskem finalu jo čaka Wozniackijeva, ki se je kar pošteno spotila proti Poljakinki Agnieszki Radwanski (7:5, 6:3). "Da sem premagala Stosurjevo ... to je neverjetno. In to pred domačimi navijači. Še bolje! Sploh nimam besed, da bi opisala, kako vesela sem," je besede iskala Görgesova, sicer 32. na svetovni lestvici. Za Caroline bo to peti finale letos, igrala pa bo za četrti letošnji naslov. "Res je bilo težko. Agnieszka je zelo dobra igralka in vrne veliko žogic," je po polfinalu povedala 20-letna Danka.

WTA, Stuttgart, polfinale:

Julia Görges (Nem) : Samantha Stosur (Avs/5) 6:4, 3:6, 7:5;
Caroline Wozniacki (Dan/1) : Agnieszka Radwanska (Pol) 7:5, 6:3.

V finalu teniškega turnirja v maroškem Fesu se bosta pomerili Romunka Simona Halep in Italijanka Alberta Brianti. Mlada Romunka, ki bo naskakovala svojo prvo lovoriko na turnirjev WTA, potem ko je lani v Fesu pokleknila v finalu proti Čehinji Iveti Benešovi, je v polfinalu premagala Belgijko Kirsten Flipkens s 7:5 in 6:4. Njeni tekmici v finalu pa v polfinalu sploh ni bilo treba na teren, saj je Rusinja Dinara Safina zaradi poškodbe predala dvoboj.

WTA, Fes, polfinale:

Simona Halep (Rom/7) : Kirsten Flipkens (Bel) 7:5, 6:4;
Alberta Brianti (Ita) : Dinara Safina (Rus) predaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.