Šport
13 ogledov

Po 19 letih Boston v finalu Vzhoda

Milan Lucic je bil z dvema goloma najboljši igralec četrte tekme. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Hokejisti Boston Bruinsov so v polfinalu Vzhoda lige NHL s 4:0 pometli s Philadelphio Fylers in se uvrstili v finale konference, kjer jih že čakajo krvniki Aleksa Ovečkina. Detroit Red Wings ostajajo pri življenju.

Boston Bruins so pokončali vse upe moštva Philadelphia Flyers, da bi pripravilo še en zgodovinski preobrat v prvenstvu. Kosmatinci so namreč tokrat slavili zmago s 5:1 in se brez izgubljene tekme v boju na štiri zmage uvrstili v finale vzhodne konference. Lani so namreč Kosmatinci proti Letalcem v medsebojnem obračunu postali šele tretja ekipa v zgodovini prvenstva NHL, ki je po slavju na uvodnih treh dvobojih nato izgubila serijo in izpadla. Letos v Bostonu niso dovolili takšnega presenečenja. Kris Versteeg je pomagal Philadelphii do izenačenja na 1:1, potem ko je Kanadčan srbskega rodu Milan Lucic zadel za vodstvo gostiteljev. Johnny Boychuk je nato v tretji tretjini poskrbel za vodstvo, ki so ga Lucic, Brad Marchand in Daniel Paille le še potrdili. Vratar Tim Thomas je za zmago ubranil 22 strelov. To bo za Boston prvi nastop v konferenčnem finalu po letu 1992, poleg tega bodo imeli kosmatinci v dvoboju proti Tampa Bay Lightning prednost domačega terena. Boston si želi prvič po letu 1972 spet v zrak dvigniti Stanleyjev pokal.

Na zahodu so Detroit Red Wings v domači dvorani zmagali s 4:3 in zaostanek v zmagah proti San Jose Sharks znižali na 1:3. Odločilni gol za zmago je dosegel Darren Helm slabo minuto in pol pred koncem tekme. Peta tekma dvoboja bo v domovanju morskih psov v nedeljo v Kaliforniji. Rdeča krila si bodo prizadevala postati šele četrto moštvo v NHL, ki bi mu uspelo uvodni zaostanek v zmagah z 0:3 preobrniti v končno slavje.

Liga NHL, polfinale konference:

Vzhod

BOSTON BRUINS : Philadelphia Flyers 5:1 /4:0/
Lucic dva, Boychuk, Marchand, Paille

TAMPA BAY LIGHTNING – Washington Capitals /4:0/

Zahod

Detroit Red Wings : San Jose Sharks 4:3 /1:3/
Lidström dva, Bertuzzi, Helm; Couture, Boyle, Heatley

Vancouver Canucks – Nashville Predators /3:1/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.