Šport
43 ogledov

Po 24 letih zvestobe ostal brez službe

Mitja Mahorič je ob Juretu Golčerju edini, ki je dvakrat slavil na kolesarski di Žurnal24 main
Dvakratni zmagovalec Dirke po Sloveniji Mitja Mahorič (KK Perutnina Ptuj) je ostal brez ekipe za prihodnjo sezono. Bo službo še lahko našel ali pa je za to že prepozno?
 

Preberite še ...

Kolesarji bežijo s Ptuja
Kocjan odhaja v Italijo

"Mislil sem, da se bo vsaj za nas, ki smo doma, vse uredilo. Vendar se je zdaj izkazalo, da smo vsi v istem položaju." Tako je novico, da si bo moral za prihodnjo sezono sam poiskati nov kolesarski klub, komentiral Mitja Mahorič . Tudi on ne bi bil zadovoljen z nastopanjem na regionalni ravni, kar bodo od zdaj naprej očitno počeli na Ptuju. "Če ni dirk, potem se tudi glavo težko dovolj motivira. Sam pa, ko delam, delam vse stoodstotno. Povsem se posvetim treningu," je še pojasnil Ptujčan , ki je tako po 24 letih zvestobe tik pred začetkom nove sezone ostal na cesti, saj so se pri glavnem sponzorju Perutnini odločili, da bodo v naslednjem letu zmanjšali sponzorska sredstva.

"Razšli smo se sporazumno, nihče v klubu tudi ni mogel vedeti, da lahko do tega pride. Zdaj sem prost tekmovalec, tako da si moram poiskati novo ekipo," je še dodal dvakratni zmagovalec Dirke po Sloveniji . Dobil jo je namreč leta 2003 in 2004. Obakrat se je zmage veselil po hudem dvoboju in obakrat so o zmagovalcu odločale sekunde. Zanimivo, oba kolesarja, ki ju je takrat premagal, že imata zagotovoljeno prihodnost. Leta 2003 se je moral z drugim mestom in zmago na Vršiču zadovoljiti letošnji zmagovalec Jure Golčer , ki ostaja v moštvu LPR , medtem kot je bil naslednje leto drugi Aleksander Kučinski – Mahorič mu je rumeno majico prevzel v zaradi slabega vremena skrajšani etapi do Ljubelja –, ki ostaja zvest Liquigasu .


Mitja Mahorič na čelu t. i. "vlaka" Perutnine Ptuj. Večine kolesarjev na sliki naslednje leto ne bomo več gledali v dresih ptujskega moštva. © TDQL

 
Mahorič je tudi po teh uspehih ostal v domačem moštvu, kjer je svojo kolesarsko kariero tudi začel in kjer je v sredini 90. let prestopil med profesionalne kolesarje. Zdaj pa se pri dopolnjenih 32 letih sooča z novim, nič kaj prijetnim izzivom. Čim prej si mora namreč najti ekipo, in to v času, ko je kaj takega skoraj nemogoče, saj imajo vse ekipe bolj ali manj že zapolnjena vsa mesta: "Že novembra so vsi dejali, da je ekipo težko dobiti, decembra pa je to še toliko težje. Res imam malo možnosti, čeprav zdaj iščem vsepovsod, v Italiji, Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem, kjer pa so mi že rekli ne."

Kot smo v preteklih dneh že pisali, sta si novo službo že našla Jure Kocjan (Carmiooro A-style) in Matej Stare (Sava Kranj). Zaenkrat sta brez pogodbe še Kristjan Fajt in Kristjan Koren , vendar sta oba že dolgo v fazi iskanja in sta z določenimi ljudmi že stopila v stik, medtem ko je Mahorič šele zdaj tudi uradno na trgu, zelo zapolnjenem s kolesarji.

 
 

Že novembra so vsi dejali, da je ekipo težko dobiti, decembra pa je to še toliko težje. Res imam malo možnosti.

Mitja Mahorič

 
Številka devet mu očitno res ne prinaša sreče, saj je leta 1999 že prekinil športno pot, pa se je naslednje leto uspešno vrnil, zdaj pa mu grozi, da bo moral spet končati kariero. "Če ne bo šlo drugače, bo mogoče res treba končati, čeprav sem na Ptuju že vse od mladincev. Mogoče bi se s tem lažje sprijaznil, če bi bil na to psihično pripravljen. Tako pa je težko sploh pomisliti na kaj takega, saj sem še letos dosegal vrhunske rezultate. Sedemkrat sem zmagal, trikrat sem bil drugi in enkrat tretji."

Prav rezultati so razlog, da še ne bo prenehal iskati, saj meni, da še ni pokazal vsega, kar je sposoben: "Puške še nisem vrgel v koruzo. Hočem nadaljevati. Ne bi rad, da bi čez tri leta prišel nazaj in bi dejal, da še nisem rekel zadnje besede." Zdaj so torej na vrsti ekipe. Bodo menedžerji našli prostor za kolesarja, kot je Mahorič, ali pa se bo v zadnjih letih eden izmed boljših slovenskih kolesarjev moral predčasno in proti svoji volji upokojiti?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.