Šport
7 ogledov

Po 49 letih gre Stanley v Chicago!

NFL finale 2010 prvaki Chicago Blackhawks Flyers
1/24
Žurnal24 main
Z zmago na šesti tekmi finala lige NHLv podaljšku s 4:3 so Chicago Blackhawks dobili finale s Philadelphio Flyers s 4:2 in prvič po 49 letih osvojili Stanleyjev pokal. Za MVP je bil izbran Jonathan Toews.
Neverjetno! Sanjaš, da dosežeš odločilni gol v finalu, in zdaj se je uresničilo. Mislim, da sprva ni nihče vedel, da je bil plošček v mreži, razen mene. Komaj verjamem, da smo pravkar osvojili pokal.
Patrick Kane

Pisalo se je leto 1961, ko so bili Chicago Blackhawks nazadnje prvaki lige NHL. Z zadetkom Patricka Kana v samem začetku podaljška so na šesti finalni tekmi 49 let kasneje s 4:3 premagali Philadelphio Flyers in osvojili Stanleyjev pokal s 4:2. Njihov kapetan Jonathan Toews, ki je v finalni seriji dosegel sedem golov in podal za kar 22 zadetkov, je dobil pokal Conna Smytha za MVP finala. "Urok je premagan! Tolikokrat smo bili blizu, a nismo nikoli osvojili Stanleyjevega pokala in zato smo igrali s še več zavzetosti, za vsakega igralca, vsakega navijača, še posebej pa za Bobbyja in Stana," je evforično razlagal Toews, pri čemer je imel v mislih Bobbyja Hulla in Stana Mikito, člana NHL Hiše slavnih, ki sta z Blackhawks postala prvaka pred 49 leti.

Zdaj je ekipa z najdaljšo sušo brez Stanleyjevega pokala Toronto Maple Leafs, ki so ga nazadnje dvignili leta 1967. No, imajo ga edino v Hall of Fame, ki je v Torontu.

V slačilnici Flyersov je bilo razpoloženje povsem drugačno. Pa ne bi smelo biti, saj je zanje že igranje v velikem finalu velika nagrada, če vemo, da so si končnico zagotovili šele zadnji dan rednega dela. "Zgodba se je za nas končala z napako. Boli! Peče! Pa še bi našel kak slab glagol. Jasno je, da smo žalostni in jezni. Smo pa igrali zelo dobro in smo si zaslužili vsaj finale," je težko zadrževal solze Scott Hartnell, ki je na zadnji tekmi dal dva gola. "Ponosen sem na svoje fante," je bil kratek trener Flyersov, Pater Laviolette. Poraženo ekipo je pohvalil tudi prvi moč Blackhawksov, Joel Quenneville: "To je bil odličen finale. Philly je bila zelo konkurenčna."

Liga NHL, finale, zadnja tekma:

Philadelphia Flyers : Chicago Blackhawks 3:4 – po podaljšku  /2:4/

*v poševnicah je izid v zmagah – Chicago je prvak

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.