Šport
27 ogledov

Po dnevu 2A vodi Estafanous

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kar osem nivojev igre je bilo potrebnih, preden se je lahko zaključil DAN 2A glavnega turnirja WSOP 2010. Mnogim igralcem s spodnje polovice razpredelnice se je teh osem nivojev zagotovo zdelo kot cela večnost.

Igra se je namreč pred koncem dneva še posebej razživela in tako smo bili v izdihljajih igralnega dne priča res velikemu številu izločitev. Prva tekmovalna dneva (DAN 1A & 1B) je sicer skupaj uspelo preživeti 2.412 igralcem, ki pa jih je čakala nova velika preizkušnja, katera je bila za marsikoga med njimi prevelik zalogaj. Od vseh teh junakov, ki so se vrnili za mize v Amazon Roomu, se jih je namreč le nekaj več kot 1.200 uvrstilo tudi v tretji igralni dan, od vseh teh pa se je danes najbolj izkazal Boulos Estafanous, ki je uspel zbrati kar 344.100 žetonov.

Kljub dobrim predstavam, ki jih je prikazal, pa se tudi Estafanous v torek ne bo mogel ravno sprostiti, saj mu bodo tudi v primeru, da nihče iz DNEVA 2B ne zbere več žetonov od njega, njegovi najbližji zasledovalci Randy Dorfman (337.000), Jesper Hougaard (316.200), Rodney Sherry (316.000), Sam Abueid (314.000), Cole South (304.200) in legendarni Johnny Chan (281.600), močno dihali za ovratnik.

Chan se je temu klubu pridružil v zadnjih urah današnjega dne, potem ko je na flopu {4-Clubs}{7-Diamonds}{2-Diamonds} z zgolj {10-Hearts}{7-Hearts} svojega nasprotnika postavil pred odločitev za vse njegove žetone, ta pa se Chanovega izziva ni prestrašil in je njegovo stavo izenačil z {J-Diamonds}{10-Diamonds}. Kljub enemu paru je zmagovalec kar 2 Glavnih turnirjev WSOP za zmago trepetal vse do konca, a sta preostali skupni karti {K-Clubs} in {3-Hearts} na koncu zgrešili njegovega nasprotnika in tako se je Chanov kup žetonov povečal za skoraj 50 %.

O tem, kako zanimiv dan je za nami, priča tudi dejstvo, da sta se samemu vrhu lestvice najbolj uspešnih zbiralcev žetonov pridružila tudi Patrik Antonius in Robert Mizrachi. Če vsem tem velikim imenom dodamo še Sammya Farho, Jasona Somervilla, Carterja Phillipsa in Jennifer "Jennicide" Leigh, pa je kaj kmalu jasno, da nas tudi v torek čaka prava poslastica in prav nobeno presenečenje ne bi bilo, če bi se kateremu od teh znanih zvezdnikov na koncu uspelo tudi uvrstiti na finalno mizo tega turnirja.

A kot v vsakem tekmovanju, kjer so zmagovalci, morajo biti tudi poraženci in teh danes res ni manjkalo. Med njimi je bilo mogoče najti tudi kar nekaj znanih obrazov, saj so aranžma za vrnitev domov že lahko začeli urejati tudi Carlos Mortensen, Berry Johnston, Tom McEvoy, Bobby Baldwin, Dutch Boyd, Daniel Alaei, James Akenhead, Marcel Luske, Rob Hollink in Luca Pagano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.