Šport
24 ogledov

Po dodatnem treningu Robi spet boljši

Robert Kranjec je po dodatnem treningu na kvalifikacijah skočil bolje. (Foto: EP Žurnal24 main
Na sredino tekmo smučarjev skakalcev v Klingenthalu se je prek kvalifikacij uvrstila peterica slovenskih skakalcev: Robi Kranjec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Peter Prevc in Mitja Mežnar.

Najboljši med Slovenci je bil povratnik Robert Kranjec, ki je po tekmah v Zakopanah treniral v Kranju. Tokrat je skočil 132 metrov in je za svoj skok prejel 124,4 točke, kar je bil 15. dosežek kvalifikacij. Jernej Damjan s 123,3 točke in 131,5 metra je bil dve mesti slabši, na tekmo se je z dobrim skokom po ponesrečenem treningu zanesljivo prebil tudi Jurij Tepeš s 133 metri in 121,5 točke. Petru Prevcu se je skok povsem ponesrečil, a je s 124 metri skočil dovolj, da je še ujel 37. mesto in s tem uvrstitev na tekmo. Še bolj natančen pri lovljenju uvrstitve na tekmo je bil Mitja Mežnar (122 m), ki je osvojil zadnje mesto, ki vodi na tekmo. Tam pa ne bo Roka Zime (116 m) in Matjaža Pungertarja (113,5 m), ki sta bila prekratka. Najboljši v kvalifikacijah je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je s 143,5 metra izboljšal lastni rekord skakalnice, vendar ga je nato še za meter in pol preskočil Švicar Simon Ammann, ki je imel nastop že zagotovljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.