Šport
22 ogledov

Po drami remi Krimu, nič odločenega

krim mercator viborg tiselj bregar Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so na tekmi 5. kola lige prvakinj doma remizirale proti Podravki Vegeti (22:22). V skupini B pred zadnjim kolom ni še nič odločenega, saj si lahko napredovanje zagotovijo (ali izgubijo) še tri ekipe, vključno s Krimom, ki na zadnji tekmi gostil aktualne prvakinje Larvik.

Slovenske prvakinje so računale na zmago proti Podravki, ne nazadnje so jo na prvi medsebojni tekmi v gosteh premagale. Toda s slabo igro v napadu tokrat niso mogle streti čvrstih Hrvatic, ki so bile celo bližje polnemu izkupičku kot domačinke. Tem je v zadnji sekundi tekme vsaj točko vendarle rešila Kristina Bille-Hansen. To pomeni, da imajo zdaj Viborg, Krim in Larvik po šest točk, prav evropski prvak z Norveške pa bo naslednji tekmec Krima, ki za zanesljivo napredovanje v drugi del tekmovanja potrebuje zmago.

Trener domače ekipe Tone Tiselj je tekmo začel s standardno postavo. V vratih je stala Jelena Grubišić, na krilih sta bili Tamara Mavsar in Kristina Bille-Hansen, vlogo krožne napadalke je igrala Ljudmila Bodnjeva, na zunanjih položajih pa so bile Andrea Penezić, Kristina Franić in Ibolya Mehlmann.

Tekma se je začela nekoliko živčno s precej napakami na obeh straneh, kljub temu pa so gostiteljice povedle s 3:1 v sedmi minuti. Toda igra vseeno ni bila takšna, kot so si jo želeli v domačem taboru, za nameček so gostje unovčile izključitev Penezićeve in izid izenačile ter malce zatem tudi prvič povedle (4:3).

Vse do 21. minute so imele gostje ves čas zadetek prednosti, nato pa so nastopili trenutki Gorice Aćimović, ki je že po desetih minutah igre zamenjala Mehlmannovo. Avstrijska reprezentantka se je Tislju oddolžila s petimi zadetki, ki so pripomogli k vodstvu z 11:9 v 24. in 13:11 v 27. minuti, koliko je bil tudi izid ob koncu polčasa.

Začetek drugega polčasa je pripadel gostjam, ki so prek Nikice Pušić Koroljević (ta je bila na krilu zelo razpoložena in z raznovrstnimi streli rešetala Krimovo mrežo) hitro izenačile in z golom Lidije Horvat v 38. minuti spet povedle (15:14). Sledila je znova precej izenačena, a raztrgana predstava, pri Krimu pa spet napad ni deloval tako, kot bi moral.

Ljubljančanke so imele precej težav pri zaključkih akcij, težko prihajale do strela, preveč grešile, zapravljale žoge, kar so Koprivničanke (tudi one so sicer delale veliko napak v napadu) izkoristile za vodstvo z dvema zadetkoma (19:17, 20:18). Tiselj je poskušal z menjavami najti razpoloženo postavo, vendar se tokrat nobena poteza ni obrestovala.

Kljub vsem minusom je Franićeva v 59. minuti izid izenačila na 20:20. Anita Gaće je nato gostjam priigrala novo vodstvo, Penezićeva znova izenačila, Horvatova pa pol minute pred koncem zadela za 22:21 v korist hrvaške ekipe. Zadnji napad na tekmi je zaključila Bille-Hansnova, ki je s krila zabila za končnih 22:22.

Liga prvakinj, 5. kolo, skupina B:

Krim Mercator : Podravka Vegeta 22:22 (13:11)
Franić 6 (2), Aćimović 6 (3), Penezić 4; Pušić Koroljević 6, Tatari 4, Damjanović in Horvat 3

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 20:40 05.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.