Šport
9 ogledov

Po dveh drugih mestih Bole zdaj 3.

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Grega Bole še naprej navdušuje na kolesarski dirki na Poljskem, a še naprej ostaja brez etapne zmage. Na petkovi šesti etapi je osvojil tretje mesto in pred zadnjo etapo ostaja na skupnem drugem mestu.

Slovenski kolesar Grega Bole je bil tudi v šesti etapi kolesarske dirke po Poljski med najboljšimi, a ostaja brez etapne zmage. Po dveh drugih mestih je tokrat zasedel tretje mesto, za zmagovalcem etape Nizozemcem Baukejem Mollemo (Rabobank) je zaostal sedem sekund, v sprintu večje skupine pa ga je premagal še Švicar Michael Albasini. V skupnem seštevku dirke pro toura je kolesar iz Begunj še vedno drugi, za vodilnim Ircem Danielom Martinom (Garmin), ki je v šesti, 228 kilometrov dolgi etapi s šestimi vzponi prve kategorije, izgubil dve sekundi, zaostaja osem sekund.

Drugi dan zapored je bil cilj na vzponu, tako kot dan prej pa je bil tudi tokrat en sam kolesar močnejši od večje skupine. Na vrhu je tokrat Martina zamenjal Mollema, ki je imel na koncu zaključnega vzpona več moči od vseh drugih, Bole je bil spet odličen, a do zmage ali skupnega vodstva vendarle ni mogel. Drugi slovenski predstavnik Borut Božič je zaostal, z zaostankom devetih minut in 18 sekund je zasedel 81. mesto.

Bole ima za prevzem rumene majice le še eno možnost, v soboto je namreč na sporedu zadnja etapa, potekala bo med Novy Trgom in Krakowom, dolga bo 163,9 kilometra. Realno zmage ne more pričakovati, saj je zadnje dejanje ravninsko, tako da naj bi bili v ospredju sprinterji.

Dirka po Poljski, 6. etapa:

1. Bauke Mollema (Niz/Rabobank) 5:54:30
2. Michael Albasini (Švi/HTC-Columbia) +0:07
3. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) isti čas
4. Mauro Santambrogio (Ita/BMC Racing Team) isti čas
5. Tiago Machado (Por/Radioshack) +0:09
...
81. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) +9:12

Skupni vrstni red:

1. Daniel Martin (Irs/Garmin-Transitions) 26:46:50
2. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) +0:08
3. Bauke Mollema (Niz/Rabobank) +0:10
4. Michael Albasini (Švi/HTC-Columbia) +0:20
5. Alessandro Ballan (Ita/BMC Racing Team) +0:21
...
88. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) +33:05

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.