Šport
1 ogledov

Po dveh letih se vrača na kraj 'zločina'

Salim Sdiri bo v petek po dveh letih znova nastopil na mitingu v Rimu. Žurnal24 main
Gotovo se spomnite, ko je pred dvema letoma na atletskem mitingu v Rimu skakalca v daljino Salima Sdirija zadelo kopje. Zdaj se Francoz vrača na kraj "zločina".
 

Marija Šestak se v torek vrača po poškodbi

Prvič po okrevanju od poškodbe hrbta bo nastopila na mitingu Super Grand Prix v švicarski Lozani. "Rezultat zame ne bo toliko pomemben, kot bo pomembno dejstvo, da končno ponovno tekmujem. Po tekmi bom veliko več vedela o svoji dejanski pripravljenosti, kot vem danes. Sem dobro pripravljena, vsekakor se bo pa poznala precej dolga odsotnost."

Francoski atlet Salim Sdiri, ki je pred dvema letoma med mitingom zlate lige preživel bližnje srečanje s kopjem, se po dveh letih vrača v Rim, kjer se je nesreča zgodila. Francoz je potrdil, da bo v petek nastopil na mitingu zlate lige v italijanski prestolnici. "Povabili so me organizatorji. Upam, da bodo našli ustrezno rešitev, da se tekmovanji v metu kopja in skoku v daljino ne bosta preveč prekrivali," je na pol v šali napol zares dejal skakalec v daljino, ki je pred slabim mesecem z 8,42 metra postavil državni rekord. Pred dvema letoma je na mitingu zlate lige v Rimu prišlo do nenavadne nesreče, ki bi se lahko končala precej bolj tragično. Finski metalec kopja Tero Pitkämäki je takrat orodje vrgel povsem izven sektorja in zadel Sdirija, ki se je pripravljal za svoj nastop ob zaletišču skoka v daljino. Kopje se je delno zadrlo v telo danes 30-letnega Francoza, na srečo pa ni zadelo nobenega organa, tako da je Sdiri po nenavadnem dogodku precej hitro okreval.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.