Šport
30 ogledov

Po dveh porazih vendarle tudi zmagali v podaljšku

Jon Merrill Reuters
Hokejisti New Jersey Devils so na domači tekmi proti Edmontonu tekmo dobili po podaljšku.

Zmaga ekipe New Jersey Devils ne bi bila nič posebnega, čeprav so Edmonton Oilerse z 2:1 odpravili šele v podaljšku, če ne bi bili to ravno 'hudiči'. A za ekipo iz Newarka je bila ta zmaga zelo pomembna, saj jim v letošnji sezoni v podaljških in o izvajanju kazenskih strelov preprosto ne gre. Po podaljških so izgubili kar trinajstrkat, tudi obe tekmi pred včerajšnjim obračunom, po izvajanju kazenskih strelov pa letos ob osmih poizkusih sploh še niso zmagali.

Da bo presenečenje še bolj popolno, je zmagoviti zadetek dosegel novinec, branilec Jon Merrill, za kogar je bil to tudi prvi NHL zadetek v karieri. Mladenič si ga bo zagotovo zapomnil, saj je z njim svoji ekipi priboril izjemno pomembno drugo točko, s katero ostajajo v igri za končnico v izjemno izenačeni metropolitanski diviziji. 

Na preostalih tekmah so se morali za zmago najbolj potruditi hokejisti New York Rangers. Čeprav so proti Pittsburghu vodili trikrat, so ti vsakič izenačili in drugo točko gostom prepustili šele po streljanju kazenskih strelov. Na tekmi med Phoenixom in Chicagom pa je Mike Smith zaklenil vrata, ki so jih napadali aktualni prvaki lige NHL in izdatno pripomogel k zmagi kojotov z 2:0.

Liga NHL, izidi:

San Jose Sharks : Columbus Blue Jackets 3:2
New Jersey Devils : Edmonton Oilers 2:1*
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 3:4**
Carolina Hurricanes : Florida Panthers 5:1
Phoenix Coyotes : Chicago Blackhawks 2:0
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.