Šport
16 ogledov

Po incidentu na nogah tudi ruske oblasti

odbojka dinamo krasnodar Profimedias
Odbojkarice ruskega Dinama iz Krasnodarja so bile na gostovanju v Turčiji deležne šokantnega vedenja navijačev in domačega trenerja.

Ruska odbojkarska sveta (RVF) bo vložila pritožbo na disciplinski komite evropske odbojkarske zveze zaradi incidentov, ki so se zgodili na tekmi evropska pokala med Dinamom in turškim Galatasarayem.
Torkovo tekmo v Istanbulu so zaznamovali turški navijači, ki so s smetmi in drugimi rekviziti obmetavali gostujoče odbojkarice. Tatjana Košeleva je po tekmi razkrila, da jim je trener Galatasarayja celo pokazal sredinec.

''Zagotovo se bomo pritožili,'' je napovedal predsednik ruske odbojkarske zveze Stanislav Ševčenko. ''Vse imamo na posnetkih. Naša ekipa je že igrala v Turčiji, vključno z rusko državno reprezentanco, Zenit Kazanom in Dinamom iz Moskve. S turško zvezo imamo vzpostavljene vezi. Gostujoča stran je vedno zadostila vsem varnostnim pogojem. Toda tekma Dinama Krasnodarja se je končala na neprijeten način in neprimerni navijači so pokvarili dober vtis. Verjamem, da se naši navijači na povratni tekmi ne bodo odzvali z enakim vedenjem. Takšni incidenti so v Turčiji pogosti,'' je dodal Ševčenko.

Povratna tekma bo na sporedu v Rusiji, kjer prireditelji napovedujejo poostren varnostni nadzor. ''Varnosti ukrepi se bodo povečali. Upoštevati moramo včerajšnji incident. Poudarjamo, da se ruski navijači ne bodo tako obnašali. Mi smo gostoljubni ljudje,'' je v izjavi sporočil klub.

košeleva instagram | Avtor: Instagram Instagram
O incidentu v Istanbulu se je na družabnem omrežju Instagram razpisala Tanja Košeleva. ''Navijači so vedli neprimerno, njihove besede in dejanja so odražala sovraštvo do nas. Obmetavali so nas s smetmi in žalili. Največji šok sem doživela, ko nam je turški trener pokazal sredinec. Rada bi opomnila ljudi, da je to šport, ki naj bi prinašal srečo, strast in podporo, česar v Turčiji nisem videla,'' je zapisala Košeleva.

Rusinje so na koncu izgubile z rezultatom 2:3 in bodo novo priložnost iskale na povratni tekmi, ki bo 2. aprila. 

Komentarjev 5
  • blueone 17:11 31.marec 2016.

    To pa je pod nivojem...kaznovati z dvajsetimi tekmami brez navijačev plus visoka denarna kazen!!!

  • maresem 15:50 31.marec 2016.

    To je odraz turške musličke inteligence in kulture.

  • kapibara 11:19 31.marec 2016.

    in potem hočjo, poleg "beguncev" še tile v EU...