Šport
17 ogledov

Po izginotju Američanov niza zmage

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Od 15. aprila, ki je prinesel izginotje velikega števila ameriških igralcev s Full Tilt Pokra, Patrik Antonius po dolgem času dosega znatne uspehe v denarnih igrah na najvišjih limitih.

V začetku tega leta je v Monaku živeči Finec Patrik Antonius nihal med dobitki in izgubami do vrednosti 600 tisoč dolarjev, njegova sreča pa se je obrnila na bolje, odkar so izginili igralci, kot so Phil Ivey, Tom "Durrrr" Dwan in Dan "Jungleman12" Cates. V začetku tega meseca je bil Antonius 544.720 dolarjev v minusu, zdaj pa si je kar naenkrat nabral 1.756.238 dolarjev profita za leto 2011, ki ga je priigral večinoma na $300/$600 6-Max PLO mizah.

V dvobojih z online proji, kot so Andreas "Skjervoy" Torbergsen, Gus Hansen, DrugsOrMe, Ilari "Ziigmund" Sahamies in Rui Cao, je Patrik Antonius v samo 2.278 igrah Pot Limit Omahe uspel svoj bankroll povečati za neverjetnih 1,7 milijona dolarjev. Antonius je eden najboljših igralcev na svetu, vendar se zdi, da je bila ravno odsotnost težke konkurence s strani Američanov tisto, kar je potreboval za zagon nove, uspešnejše dinamike v svoji igri.

Na žalost istega ne moremo reči za druge profesionalce, ki igrajo na Full Tiltu. Gus Hansen je na primer od črnega petka izgubil približno milijon dolarjev, graf Ilarija “Ziigmunda” Sahamiesa pa kaže pot v isto smer do zneska približno 250 tisoč dolarjev. Finec in Danec sta zadnje čase veliko več igrala drug proti drugemu, kar je povzročilo, da je Gus Hansen začel glasneje kritizirati igro Sahamiesa: "Kdo, mislijo, da so? John Wayne? Vem, da 'Ziigmund' misli, da lahko v deep-stack igrah nadigra kogarkoli na svetu, ampak sodeč po rezultatih ne more. Zakaj želiš v igro za $200–$400 vložiti 500 tisoč dolarjev samo zato, da žetone spraviš v all-in z najvišjim setom proti vlečkam lestvice in barve? Zakaj želiš metati kovanec za ves ta denar? Zdi se, da danes igralci igrajo po načelu 'čim več, tem bolje', ker so pač najboljši vseh časov."

Še en igralec, ki mu ni uspelo narediti profita od 15. aprila, je Norvežan Andreas "skjervoy" Torbergsen, ki je samo v preteklem tednu izgubil 1,1 milijona dolarjev. Torbergsen je lansko leto zaključil s 3.778.763 dolarji v plusu, letos pa ima veliko dela, da najprej povrne letošnjo izgubo 674.277 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.