Šport
1 ogledov

Po Jeleni pomahal tudi Novak

Novak Djoković je imel v tretjem kolu kljub dobri formi slab dan. Žurnal24 main
Potem ko se je v ženski konkurenci na začetku dneva poslovila četrta nosilka Rusinja Jelena Dementjeva, je na premočnega nasprotinika v 3. kolu naletel tudi četrti nosilec Srb Novak Djoković.
 

OP Francije, 3. kolo:

J. Dementjeva (RUS, 4) : S. Stosur (AVS, 30) 3:6, 6:4, 1:6
N. Djoković (SRB, 4) : P. Kohlschreiber (NEM, 29) 4:6, 4:6, 4:6
VSI IZIDI IN TEKME V ŽIVO!

Nemec Philipp Kohlschreiber je v tretjem kolu drugega turnirja za grand slam v sezoni končal sanje Novaka Djokovića o osvojitvi največjega francoskega turnirja. 29. nosilec Kohlschreiber ga je odpisal po dveh urah in 21 minutah igre ter tremi nizi, ki so se vsi končali s 6:4. čeprav je Srb v Pariz prišel dobro pripravljen za peščeno podlago, pa tokrat očitno ni imel pravega dne. Po vodstvu s 4:1 v uvodnem nizu je Nemcu dovolil, da je prevzel nadzor nad igro in si priigral uvrstitev v osmino finala. "Razočaran sem, ker nisem mogel najti pravega ritma. To mi je doslej vedno uspevalo. Tudi zato sem v samem vrhu moškega tenisa," je bil po dvoboju razumljivo potrt Srb.

Jelena Dementjeva je klonila proti 30. nosilki. © Reuters

 
Že pred tem se je v uvodnem dvoboju dneva od nadalnjega tekmovanja poslovila četrta nosilka Jelena Dementjeva , ki ni imela odgovora za 30. nosilko Samantho Stosur . Avstralka je bila po dobrih dveh urah igre boljša s 6:3, 4:6 in 6:1. Djoković in Dementjeva sta po Venus Williams naslednji veliki presenečenji. Američanka je izpadla v petek, zato pa v igri za naslov ostaja druga nosilka Serena Williams , ki je v 3. kolu po treh nizih premagala Španko Mario Jose Martinez Sanchez. V tretjem kolu so bile uspešni tudi peta nosilka Jelena Janković , sedma nosilka Svetlana Kuznecova in 12. nosilka Agnieszka Radwanska , zato pa je na premočno oviro naletela desetopostavljena Danka Caroline Wozniacki , ki jo je v dveh nizih premagala 41. igralka sveta Romunka Sorana Cirstea .

V moški konkurenci so ostali nosilci svoje delo opravili po pričakovanjih. Šestopostavljeni Američan Andy Roddick je brez težav odpravil domačina Marca Gicquela, drugi nosilec Roger Federer pa Paul-Henrieja Mathieuja, a Francozom je lahko v tolažbo, da v igri ostajata 11. nosilec Gael Monfil in 9. nosilec Jo-Wilfried Tsonga . V tretjem kolu se je zmage veselil tudi peti igralec sveta Juan Martin Del Potro .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.