Šport
15 ogledov

Po kolajne na EP, nato še na SP

Peter Kauzer bo prvi adut slovenske ekipe tako na EP kot na SP v Tacnu. (Foto: E Žurnal24 main
Kajakaše in kanuiste čaka v naslednjih šestih tednih sila pester program. Vrhunca bosta evropsko prvenstvo v slalomu v Bratislavi sredi avgusta in svetovno prvenstvo v Tacnu sredi septembra.
Zdaj imam v enem mesecu dve veliki tekmovanji in prav rad bi v svojo zbirko medalj dodal še kakšno z evropskega prvenstva.
Peter Kauzer

Uvod v nori mesec, kot ga je poimenoval direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc, je bilo evropsko mladinsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah v Moskvi, od koder sta se Lovro Leban in Rok Kuk vrnila s srebrnima kolajnama, naslednje veliko tekmovanje pa reprezentanco čaka od 13. do 15. avgusta, ko bodo v Bratislavi poskušali izpeljati prvenstvo, ki je zaradi previsoke vode odpadlo junija. Slovensko reprezentanco bodo na Slovaškem zastopali kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Simeon Hočevar, kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj, ki se bo preizkusila tudi v C-1, ter tri posadke v kanuju dvosedu Taljat – Božič, Slapšak – Jarc in Hočevar – Kralj.

Najvišja pričakovanja pred evropskim prvenstvom ima aktualni svetovni prvak iz Seu d'Urgella 2009 Peter Kauzer. "Glede na to, da sem letos formo tempiral za svetovno prvenstvo v Tacnu, mi je prestavitev evropskega prvenstva na avgust kar prav prišla. Zdaj imam v enem mesecu dve veliki tekmovanji in prav rad bi v svojo zbirko medalj dodal še kakšno z evropskega prvenstva," pravi Kauzer, ki je lani na EP v Nottinghamu osvojil četrto mesto, leta 2006 pa se je prav na Otoku veselil zlata v konkurenci mladincev.

Želimo čim več gledalcev ob progi, ki bi naše tekmovalce spodbujali k čim boljšim rezultatom.
Andrej Jelenc
"Zagotovo je Peter Kauzer tisti, na katerem sloni največje breme pričakovanj, seveda pa imamo v ognju še nekaj želez. Sašo Taljat in Luka Božič kot nosilca medalj z lanskega svetovnega prvenstva sodita v krog favoritov za medalje tako v Bratislavi kot Tacnu. Benjamin Savšek je letos že stal na stopničkah za zmagovalce na tekmi svetovnega pokala, tako da lahko v konkurenci mlajših članov poseže zelo visoko, močni zasedbi pa imamo tudi v ekipnem delu med kanuisti in kajakaši. Zlasti slednji si želijo povrniti stari ugled, saj so bili trikrat zapored evropski prvaki, na zadnjih dveh evropskih prvenstvih pa so v isti postavi ostali brez odličja," pravi Jelenc, ki ima dela vrh glave, saj v Tacnu potekajo zaključne priprave na eno največjih tekmovanj v Sloveniji letos.

"Smo v zaključni fazi priprav na svetovno prvenstvo. Nekaj dela nas čaka še na sami progi, kjer moramo postaviti montažni most, urediti brežino ter pripraviti teren za spremljevalne objekte. Ker vprašanja okoli zemljišč še niso rešena, bodo vsi objekti montažni. Večina ekip je že na prizorišču in pridno trenira, nas pa ta mesec čaka še promocija tekmovanja, saj si želimo čim več gledalcev ob progi, ki bi naše tekmovalce spodbujali k čim boljšim rezultatom," dodaja Jelenc. Potekalo bo od 9. do 12. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.