Šport
9 ogledov

Po mami Slovenec, a stavi na ZDA

Sicer navija za Slovenijo, a v petek bo raje za bolj domačo ZDA. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Demokratski senator Tom Harkin, po mami Slovenec, se je srečal s slovenskim veleposlanikom v ZDA. Padla je stava. Liter rženega viskija iz Iowe stavi proti vinu iz Brd, da bodo zmagale ZDA.

Ameriški demokratski senator Tom Harkin, ki je po materi slovenskega rodu, je v torek obiskal slovenskega veleposlanika v Washingtonu Romana Kirna in stavil, da bodo v petkovem obračunu na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južnoafriški republiki ZDA premagale Slovenijo. Kirn je stavo z veseljem sprejel in proti Harkinovemu rženemu viskiju iz Iowe postavil steklenico rdečega vina Bagueri iz Goriških brd. Kirn je pri tem dejal, da je ta tekma za Slovenijo zmaga v vsakem primeru, saj bo Slovenija prišla v domove vseh ameriških družin. "Slovenci imamo navadno visoke cilje, zato seveda merimo na zmago," je dejal Kirn in dodal, da imajo Slovenci veliko srce in veliko sreče.

Slovenci so s kapetanom Robertom Korenom prišli daleč, vendar pa imam tule steklenico Templeton Rya iz Iowe, ki pravi, da bodo zmagale ZDA.
Tom Harkin

Harkin, čigar mati prihaja iz vasi Suha blizu Škofje Loke, pa je povedal, da je sicer zelo ponosen na svoj slovenski izvor in je doslej navijal za slovenske nogometaše. "Vendar pa je zdaj čas, da navijam za domače. Slovenci so s kapetanom Robertom Korenom prišli daleč, vendar pa imam tule steklenico Templeton Rya iz Iowe, ki pravi, da bodo zmagale ZDA," je povedal Harkin, ki je tudi dal pobudo za stavo. Ta stava dokazuje, da nogomet postaja vse popularnejši šport tudi v ZDA, in to ne le na severovzhodu. Mesto New York je sicer te dni zelo v znamenju nogometa, še posebno tako imenovani športni bari, v katerih prenašajo vse tekme iz Južne Afrike. Zaradi mednarodnega značaja mesta ni gneče le za tekme domače reprezentance, ampak bare brez težav napolnijo navijači vsake države udeleženke prvenstva, tudi Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.