Šport
12 ogledov

Po mesecu dni prvi poraz Detroita

Colorado Avalanche Edmonton Oilers NHL Stastny Iandeskog Hejduk Reuters
Colorado Avalanche so doma premagali Detroit Red Wings in v hokejski ligi NHL prekinili niz sedmih zaporednih zmag rdečih kril (4:2). Zmagoviti gol je v zadnji tretjini zabil TJ Galiardi. "Videti je bilo, kot da nimamo nog," se je po porazu pridušal gostujoči hokejist Danny Cleary.

Nekoč, ko so bili Colorado Avalanche še redni kandidati za naslov, je bil to eden izmed derbijev lige NHL. Zdaj je zmaga Colorada nad Detroit Red Wings, njihova tretja zaporedna, pravzaprav precejšnje presenečenje. TJ Galiardi je bil strelec zmagovitega gola v tretji tretjini, s katerim je prekinil niz sedmih zaporednih zmag rdečih kril. Pri rezultatu 2:2 je Galiardi slabih deset minut pred koncem tekme zadel za domače vodstvo, Ryan O'Reilly pa je s svojim drugim golom na tekmi zabil v prazno mrežo minuto pred koncem in presodil Detroitu.

"Pred tekmo smo govorili o tem, da jih moramo spoštovati, a ne preveč," je po obračunu povedal Galiardi. "Mislim, da smo večji del tekme pritisnili nanje. To je za nas ogromno. Tam (v Detroitu, op. a.) so tako dobra ekipa." Detroit ni izgubil že od 1. novembra, do gostovanja pri plazovih pa so odpihnili praktično vse nasprotnike. Zmagovalci obeh letošnjih medsebojnih obračunov so tudi tokrat povedli, ko je v prvi tretjini zabil Johan Franzen, O'Reilly in Paul Stastny pa sta že v prvih treh minutah druge tretjine obrnila rezultat na glavo. V zadnji tretjini je Danny Cleary sicer hitro izenačil, a je Galiardi Avalanchu nato le prinesel 13. zmago sezone.

"Mislim, da nismo igrali preveč dobro," je po koncu tekme povedal Cleary. "Videti je bilo, kot da nimamo nog. Gotovo nismo igrali tako, kot na zadnjih sedmih tekmah." Nekaj zaslug za domače slavje gre tudi vratarju Semjonu Varlamovu (27 obramb), medtem ko je gostujoči čuvaj mreže Ty Conklin posredoval 31-krat. Red Wings na razpredelnici centralne divizije še naprej za dve točki zaostajajo za Chicagom.

Liga NHL, rezultati:

Colorado Avalanche : Detroit Red Wings 4:2
Anaheim Ducks : Minnesota Wild 3:5
Vancouver Canucks : Calgary 5:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.