Šport
16 ogledov

Po nevihti v Donecku težave z zelenico

Francija Ukrajina Doneck Euro 2012 delavci zelenica trava igrišče dež EPA
Angleška reprezentanca bo na zadnjo tekmo skupine, kjer se bo v torek v Donecku pomerila z domačinko Ukrajino, odpotovala malce kasneje, saj so organizatorji sporočili, da na Donbass Areni v ponedeljek ne bodo mogli opraviti uradnega treninga pred tekmo. "Sam ne morem osvojiti Eura," napoveduje povratnik Wayne Rooney.

Razlog je seveda huda nevihta, ki je v petek za eno uro prekinila tekmo med Ukrajino in Francijo, skrbniki zelenice pa si želijo, da bi si trava pred novim obračunom na Donbass Areni vsaj malce opomogla. Anglija, ki je v Donecku igrala že prvo tekmo s Francijo, tako v ponedeljek ne bo mogla opraviti uradnega treninga.

Angleška nogometna zveza (FA) je reagirala hitro in že odločila, da bo reprezentanca v svoji bazi v Krakovu ostala malce dlje in kot do sedaj trenirala na stadionu Hutnika, preden se bo podala na dolg let proti Donecku. Angleži so s selektorjem Royem Hodgsonom trenirali za zaprtimi vrati, po zmagi nad Švedsko pa jih proti Ukrajini v četrtfinale pelje že remi.

Po izjemno učinkoviti sezoni v Premier League (27 golov) in prestani disciplinski kazni se vrača Wayne Rooney, ki bo praktično zagotovo začel tekmo, po vsej verjetnosti skupaj s klubskim soigralcem Dannyjem Welbeckom, s katerim naj bi se ujel bolje kot z visokoraslim strelcem Andyjem Carrollom.

Pri Hodgsonu se nič ne izgubi v prevodu

"Sam ne morem osvojiti Eura, tu je 23 igralcev, ki nam morajo pomagati priti čim dlje. Seveda sem vesel, da sem nazaj. Fantje so opravili odlično delo, da so nas spravili v ta položaj. Upam, da bom dobil priložnost za igro in nam pomagal priti iz skupine," je Rooney povedal na novinarski konferenci.

"Odkar sem se pridružil ekipi sem sodeloval na vsakem treningu in počutim se dobro. Res me navdušuje to, da se vrnem na igrišče. Pomaga, da smo vsi Angleži, da se besede ne izgubijo v prevodu. Vemo, kaj si želi selektor, zaupa igralcem. Roy (Hodgson) je prišel in nam dal veliko počitka in prostega časa," je ostro puščico proti nekdanjemu selektorju Fabiu Capellu še izstrelil Rooney.

Ševčenko izpustil trening

Drugouvrščena ekipa skupine D, po vsej verjetnosti bodo to ravno Angleži, bo na Donbass Areni igrala tako četrtfinalno kot tudi morebitno polfinalno tekmo. Evropska nogometna zveza (Uefa) je sicer sprožila disciplinski postopek proti FA zaradi težav z navijači, ki so po golu Thea Walcotta za 2:2 na tekmi proti Švedski skušali vdreti na igrišče. Uefa bo o primeru razsojala 20. junija.

Pri Ukrajincih je za zadnjo tekmo vprašljiv kapetan Andrej Ševčenko. Napadalec Dinama Kijeva je izpustil nedeljski trening pred odločilno tekmo, na kateri se lahko gostitelji uvrstijo v četrtfinale. Strelec zmagovitih golov ob uvodni zmagi nad Švedsko (2:1) je na petkovi tekmi proti Franciji dobil dva močna udarca v koleno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.