Šport
19 ogledov

Po Noki iz reprezentance še Pajovič

Aleš Pajovič ne bo nastopil na kvalifikacijskih tekmah proti Portugalski in Ukra Žurnal24 main
Po tem, ko sta včeraj mesto selektorja reprezentance zapustila Zvonimir Serdarušić in Roman Pungartnik, smo za mnenje o tem zaprosili Aleša Pajoviča, ki tudi sam ne bo nastopil v kvalifikacijah.

Zvonimir Serdarušić od torka naprej ni več selektor slovenske rokometne reprezentance, ki jo zapušča tudi Roman Pungartnik. Pogodbo sta imela tako Serdarušić kot Pungartnik sklenjeno do olimpijskih iger leta 2012 v Londonu. Slovenski reprezentant Aleš Pajovič za enega od vzrokov navaja zdravstveno stanje Noke, zaradi poškodbe kolena pa bo tudi sam izpustil kvalifikacijski tekmi Slovenije za EP 2012 v Srbiji.

Ste seznanjeni z informacijo, da selektor Serdarušić in Pungartnik zapuščata reprezentanco?
Vem za to informacijo. Noka ima zadnje čase težave z zdravjem. Že vodenje Celja je težko opravljal, zato mu je tudi pomagal Boris Denič. Reprezentanca bi bila zanj prevelik napor. To je najbrž le eden od razlogov. Mogoče je čas za spremembo, novega selektorja in novo vizijo.

Od virov, ki dobro poznajo Zvonimirja Serdarušića, smo izvedeli, da v reprezentanci ni videl prihodnosti. Poleg tega so možen vzrok tudi težave z zdravjem, a bo vseeno sedel na klopi Celja Pivovarne Laško.

Zvonimir Serdarušić je dal vedeti, da razmišlja o odhodu, že avgusta, po turnirju v Doboju, ko je za Dnevni Avaz dejal, da "mu reprezentanca ni več potrebna". Tu se velja vprašati, kdo je nad kom oziroma kdo je prišel zaradi koga ali česa. Serdarušiću niso bila všeč lobiranja, različni interesi v krovnih organizacijah in negodovanja, če pokliče (ali ne) tega ali onega igralca. Dodal je tudi, da je bil obtožen, da slabi slovensko ligo, ko je želel v Celje pripeljati kandidate za reprezentanco.
Kako bo odhod vplival na izbrano vrsto?
Ne vem, kako bo vplival na reprezentanco. S soigralci se nismo uspeli še nič pogovoriti. Zaradi zdravstvenih težav selektorja smo pričakovali, da se bo posvetil klubskim zadevam. Zdaj je na potezi rokometna zveza, da to zadevo uredi. Za zdaj bo verjetno reprezentanco vodil Denič, naprej pa bomo videli.

Lahko zaradi tega pričakujemo, da bo kateri od reprezentantov odpovedal nastop v kvalifikacijah za EP 2012?
Prebral sem, da bo nekaj reprezentantov zaradi Noke odpovedalo sodelovanje.

Vi osebno boste še naprej igrali za reprezentanco?
Ne. Ne bom nastopil na naslednjih dveh kvalifikacijskih tekmah.

Zakaj?
Že na zadnjem prvenstvu sem imel velike težave s kolenom, ki me še vedno boli. Sezona v Celju, kjer igramo tekme ob sredah in sobotah, je naporna. Posvetil se bom klubu. Prišel je čas, da predam mesto levega beka mlajšim.

Ali to pomeni, da zaključujete reprezentančno kariero?
Puščam odprta vrata. Trenutno so akcije reprezentance prenaporne.

Sta vzrok za odhod Pungartnika in Serdarušića iz reprezentance morda poraza Celja na zadnjih dveh tekmah v Ligi prvakov?
Ne. Celje in reprezentanca sta dve povsem različni zgodbi. Sam sem se že po kvalifikacijski tekmi z Madžarsko poleti odločil, da dam v reprezentanci mesto mladim. Upal sem, da bo koleno zdržalo, vendar ni.

Na klubski ravni pa boste še naprej lahko igrali, kljub poškodbi kolena?
Ja. Poškodba je taka, da se da igrati. Ritem tekem reprezentance in kluba pa je preveč naporen. Med reprezentančnimi kvalifikacijami si bom vzel čas za rehabilitacijo kolena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.