Šport
18 ogledov

Po odličnem začetku poraz proti Finski

Slovenija - Finska EPA
Po zgodovinski zmagi nad Srbijo (3:1) so Slovenci v 2. kolu klonili proti močni zasedbi Finske. Skandinavci so bili boljši s 3:1.

Slovenski odbojkarji so spet na realnih tleh. Potem ko so v petek premagali Srbe, so proti Finski pokazali povsem drugačen obraz, saj so igrali slabo.

Zatajil je servis, blok so tekmeci z lahkoto prebijali, sprejem bi bil prav tako lahko boljši. Kljub temu pa jih rezultatsko gledano Skandinavci niso nadigrali. Nizi so bili izenačeni, če bi bili izbranci Luke Slabeta nekoliko bolj zbrani v končnicah, bi se tekma lahko končala tudi drugače. Tako pa Finci ostajajo zakleti, dobili so namreč že tretje medsebojno srečanje v dveh letih. S tem so prišli na prag četrtfinala, Slovenci pa se bodo morali reševati proti Nizozemski. Teoretično so sicer lahko tudi še prvi v skupini, ob porazu pa lahko tudi izpadejo.

Finci niso delali napak

Za razliko od tekme s Srbijo se je slovenski selektor odločil le za eno zamenjavo v začetni postavi, na mestu organizatorja igre je Gregorja Ropreta zamenjal Dejan Vinčić. Čeprav Finska ni odbojkarska velesila, je že začetek pokazal, da Slovenije nikakor ne čaka lahka naloga. Skandinavci so dolgo časa igrali brez napak, držali rahlo pobudo, Slovenci niso dovolj pritiskali s servisom, tudi sprejem ni bil na najvišji ravni.

A vseeno so bili tekmecem ves čas za petami, saj niso zaostajali več kot za dve točki. Po bloku Matevža Kamnika, asu Alena Pajenka pa so pred končnico, v kateri je v igro namesto Klemena Čebulja prišel Jan Pokeršnik, prišli v vodstvo, Mitja Gasparini je priigral dve zaključni žogi, ki pa so ju zapravili. Enako se je je zgodilo pri tretji, pri četrti pa je Dejan Vinčić vendarle dosegel as, tako da je Slovenija povedla z 1:0.

Finci v zaključku 2. niza boljši

Drugi niz je bil zelo podoben prvemu, izenačen vse do konca. Finci so si pri drugem tehničnem odmoru sicer priigrali tri točke prednosti, a so Slovenci, tokrat v zelenih dresih, takoj izenačili. Severnjaki so vodili tudi z 22:20, Slabetovi izbranci so spet izenačili, toda končnica je po napaki Gasparinija tokrat pripadla Finski.

Pri izidu 4:1 in 5:2 v korist Slovenije je bilo mogoče upati, da bi v tretjem nizu lahko prej prišlo do odločilne prednosti. Vendar ni. Slovenija je napreč prednost kmalu zapravila, tekmec, ki ga je spodbujalo 200 navijačev, je po tehničnem odmoru povedel z 11:8. Slabe je v igro poslal Alena Šketa in Andreja Flajsa, pri zaostanku 13:16 pa je menjal še organizatorja igre, na igrišče je vstopil Ropret. A nič ni pomagalo. Njegovi varovanci so se sicer še približali na 19:20, toda končnico odigrali slabo.

Selektor je bil prisiljen vrniti začetno postavo, toda na igrišču se ni veliko spremenilo. Servis ni stekel, blok je zamujal, tekmec napak ni delal. Po zaostanku štirih točk so se sicer Slovenci še približali na 19:20, toda preobrata niso zmogli.

EP v odbojki, skupina C, 2. kolo:

Finska : Slovenija 3:1 (- 25, 23, 22, 21)

Srbija : Nizozemska 3:2 (-19, -18, 15, 17, 12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.