Šport
32 ogledov

Po Petru in Domnu razveselil še Cene

planica 2014 cen prevc Saša Despot
Cene Prevc, po starosti drugi najstarejši smučarski skakalec v najbolj vroči skakalni družini pri nas, si je za 20. rojstni dan priskrbel lepo darilo.

Cene Prevc je na prvi od dveh tekem finala celinskega pokala v ruskem Čajkovskem zasedel tretje mesto, kar je njegov najboljši dosežek v letošnji sezoni, pred katero je imel nekaj zdravstvenih težav.

Za ''srednjega'' Prevca so to četrte stopničke v zimskem celinskem pokalu, pred tekmo v Rusiji je bil zadnjič na zmagovalnem odru marca leta 2014. Tokrat sta ga premagala le Nemca Markus Eisenbichler in Karl Geiger.

Slovenski uspeh sta dopolnila Anže Semenič s petim in Ernest Prišlič z osmim mestom. Andraž Pograjc je bil 18., Tilen Bartol 24., Rok Justin pa 30.

V celinskem pokalu pokalu vodi Nemec Clemens Aigner, danes 17., ki ima pred zadnjo, 27. tekmo pokala, le 11 točk prednosti pred Norvežanom Tomom Hildejem, ki je bil tokrat četrti. Drugi skakalci možnosti za skupno zmago nimajo, od Slovencev pa je najboljši Tilen Bartol na 12. mestu.

Dvojna zmaga slovenskih deklet

V Harrachovu na Češkem so slovenske skakalke znova slavile dvojno zmago na tekmi Fis. V petek sta na prvem in drugem mestu končali Nika Križnar in Špela Rogelj, danes pa Rogljeva in Urša Bogataj. Tik za najboljšimi na četrtem mestu je končala Križnarjeva.

Pri fantih je na zmagovalni oder za tretje mesto stopil Žiga Jelar. Med deseterico sta se uvrstila še Anže Lavtižar (6.) in Mitja Mežnar (10.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.