Šport
24 ogledov

Po podaljšku Slovenci izgubili!

Mlade slovenske rokometaše v soboto čaka obračun za bronasto kolajno. (Foto: RZS Žurnal24 main
Rekli so, da so možnosti 50:50 in res je bilo izenačeno. Mladi slovenski rokometaši so šele v podaljšku izgubili polfinalno tekmo mladinskega EP s Portugalsko (30:33) in bodo igrali za bron.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 20 let v Bratislavi v polfinalu po podaljšku izgubila s Portugalsko s 30:33 (27:27, 11:16) in se bo v sobotni tekmi za tretje mesto pomerila z Nemčijo, ki je v petkovem prvem polfinalnem obračunu izgubila z Dansko s 27:28 (15:14). Tekma za tretje mesto se bo začela ob 16.30.

Polfinalni obračun so bolje začeli Portugalci, ki so povedli z 2:0 in 3:1, toda v sedmi minuti je Slovencem uspelo izenačiti na 3:3. Sledil je niz treh zaporednih portugalskih zadetkov za vodstvo s 6:3, sredi prvega polčasa pa so imeli nasprotniki že štiri gole prednosti (8:4). Po slovenski minuti odmora so izbranci Slavka Iveziča naredili delni izid 3:0 in znižali na 7:8.

Toda hitri in tehnično dobro podkovani Portugalci so prednost znova dvakrat povišali na tri zadetke (10:7, 11:8), nato pa so zaradi prekrška za dve minuti ostali brez enega izmed igralcev. Številčno prednost je Ivezičeva četa sprva dobro izkoristila, saj je dosegla dva zadetka zapored, zatem pa je (še vedno z igralcem več) dobila dva gola in ob vrnitvi kaznovanega Portugalca na igrišče je bilo na semaforju 13:10 (25. minuta) za nasprotnike. Tudi zadnje minute prvega polčasa so pripadle portugalskim rokometašem, ki so na odmor odšli kar s petimi zadetki naskoka (16:11).

Na začetku drugega dela so Portugalci poskrbeli za rekordno prednost na polfinalni tekmi (17:11), nato pa so Slovenci počasi, toda zanesljivo začeli zmanjševati visok zaostanek. Ta je pridno kopnel in v 47. minuti so izenačili na 21:21, nato pa z zadetkom Gašperja Marguča ob igralcu manj poskrbeli za prvo vodstvo na tekmi (23:22). Toda Portugalci so hitro odgovorili s tremi zaporednimi zadetki za 25:23, dva gola prednosti pa so imeli tudi tri minute pred koncem (26:24).

Zatem je sledila slovenska ofenziva, ki je bila kronana z delnim izidom 3:0. V predzadnji minuti so naši mladinci najprej izenačili na 26:26, po minuti odmora (ko je do konca polfinalnega dvoboja ostalo samo še 21 sekund), pa je napad reprezentance Slovenije uspešno zaključil Tine Poklar. Po izključitvi na slovenski strani je minuto odmora vzel tudi portugalski selektor, njegovim igralcem pa je za zadnji napad ostalo na razpolago samo šest sekund. Portugalci so imeli dva igralca več, kajti njihov selektor je namesto vratarja poslal v igro še enega igralca. In prav ta je v zadnji sekundi zadel s šestmetrske črte za izenačenje na 27:27 in svoji reprezentanci priigral podaljšek.

V podaljških je sledilo samo še eno izenačenje (28:28), nato pa so Portugalci trikrat zapored zadeli v polno in pred menjavo strani igrišča povedli z 31:28. Zadnjih pet minut podaljška je pripadel slovenskim rokometašem, ki so znižali na 30:31, nato pa so znova ostali z igralcem manj. To so Portugalci spretno izkoristili in v predzadnji minuti povedli z 32:20, po dveh odličnih obrambah njihovega vratarja pa so (z igralcem manj) v zadnji zadeli še za končnih 33:30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.