Šport
33 ogledov

Po porazu črtali še tri igralce

mursak1 Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca je priprave na svetovno prvenstvo divizije I, ki bo od sobote potekalo v Hali Tivoli, zaključila s porazom proti Danski. Potno v noč je selektor s seznama črtal še tri hokejiste.
Po prijateljski tekmi z Dansko se je John Harrington zahvalil še trem igralcem. Brez svetovnega prvenstva so ostali napadalca Matej Hočevar in Marjan Manfreda ter branilec Blaž Gregorc. Ekipa zdaj šteje 24 igralcev, na seznamu za SP jih je lahko največ 23 (20 igralcev in trije vratarji). Na seznamu je tudi branilec Žiga Pavlin; njegov klub Renon bo to sredo igral četrto tekmo finala italijanskega prvenstva. Če se bo ob porazu svoje ekipe (ta izgublja v finalu proti Asiagu z 0:3) Pavlin pridružil soigralcem, bo moral Harrington s seznama črtati še enega igralca, sicer pa bo umaknil Pavlina.

Svetovno prvenstvo divizije I, na katerem si bo Slovenija skušala zagotoviti preboj med najboljše na svetu, se bo v Ljubljani začelo čez tri dni. Današnja tekma z Dansko, članico elitne skupine, pa je bila za slovenske hokejiste in selektorja Johna Harringtona zadnji test pred velikim tekmovanjem.

Po zmagi pred dvema dnevoma proti Japonski je Harrington spet nekoliko spremenil postavo. Predvsem zaradi "Američana" Jana Muršaka, ki se je šele v torek pridružil soigralcem. Harrington ga je postavil v prvi napad k bratoma Rodman, Andrej Hebar pa se je preselil v drugega k Mitji Šivicu in Tomažu Razingarju.

Podobno kot z Japonci sta tudi tokrat priložnost dobila oba vratarja. Prvo polovico je branil Robert Kristan, drugo pa Andrej Hočevar. Selektor pred tekmo še ni dokončno skrčil seznama igralcev za SP, dvoboj z Danci pa so s tribun spremljali tretji vratar Aleš Sila, Klemen Pretnar, Marjan Manfreda in Matej Hočevar.

Muršak je hitro potrdil, zakaj so ga v reprezentanci čakali. V prvi tretjini so bili Slovenci za spoznanje boljši in hitrejši, prav Muršak pa je bil med najbolj nevarnimi za gol Simona Nielsena. Kristan v prvih 20 minutah ni imel veliko dela.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nadaljevanje je bilo podobno. Slovenija je več napadala in si pripravila nekaj lepih priložnosti. Toda ne Razingar ne Aleš Kranjc nista zadela, prav tako ne Jakob Milovanovič od daleč. Zadeli pa so Danci: na polovici tekme je prvo kazen v slovenski ekipi dobil Andrej Tavželj, ko pa so bile do izteka le še štiri sekunde, je Hočevar najprej odbil strel Madsa Christensena, plošček pa je v gol pospravil Nicklas Hardt. Odgovor je bil hiter, saj je le minuto pozneje Marcel Rodman podal pred gol, Muršak pa je plošček preusmeril v mrežo. Danci so še nekajkrat zapretili, Hočevar pa se je v 39. minuti izkazal z odlično obrambo po strelu z dveh metrov.

V 44. minuti je Slovenija vodila, potem ko je Žiga Pance lepo podal pred vrata, Boštjan Goličič pa je rutinirano premagal danskega vratarja. Nato so začeli zadetki padati kot po tekočem traku. Danci so najprej izenačili, deset minut pred koncem je Hočevarja še drugič na tekmi premagal Hardt. Ob številčni prednosti je za vodstvo gostov poskrbel Jasper Daamgard z močnim udarcem od daleč, pol minute kasneje je Marcel Rodman spet izenačil na 3:3. A kaj, ko so Danci nov gol dosegli le 15 sekund zatem, v polno je zadel Mads Christensen. Ob koncu so imeli Slovenci priložnost celo z dvema igralcema več, vendar jim v minuti in 20 sekundah ni uspelo premagati Nielsena, zadnji poskus brez vratarja in s šestimi igralci pa je prinesel gol Dancev v prazno mrežo.

Slovenija bo v soboto igrala prvo tekmo na SP, njen tekmec bo Poljska.

Tivoli, pripravljalna tekma:

Slovenija : Danska 3:5 (0:0; 1:1; 2:4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.