Šport
347 ogledov

Po porazu vsem na očeh: "J**i se, Ben!"

Ben Shelton Profimedia
Američan Ben Shelton je zmagovalec teniškega turnirja ATP 250 z nagradnim skladom 690.660 evrov v Houstonu v ZDA. Enaindvajsetletni igralec je v nedeljskem vseameriškem finalu v treh nizih s 7:5, 4:6, 6:3 premagal lanskega prvaka Francesa Tiafoeja in postal najmlajši zmagovalec tega turnirja na peščeni podlagi v 22 letih.

Ben Shelton se je šele drugič uvrstil v finale turnirja ATP, potem ko je premagal Argentinca Tomasa Etcheverryja s 6:7 (4), 6:4, 6:4. Postal je najmlajši zmagovalec turnirja po letu 2002, ko je pred 22 leti zmagal takrat komaj 19-letni Andy Roddick.

Naslov je drugi v Sheltonovi karieri in njegov prvi na pesku. Sheltonov servis je bil ključ do njegove zmage – zadel je 11 asov in osvojil 83 odstotkov svojih točk v prvem servisu.

Prvi niz je vzel z brejkom v 12. igri, a je Tiafoe vrnil udarec in izsilil odločilni niz. Toda Shelton v tretjem nizu nikoli ni bil videti v nevarnosti. Shelton je prvo zmago na turneji ATP vpisal oktobra, na trdi podlagi, na turnirju ATP v Tokiu.

Shelton in Tiafoe sta se v nedeljskem finalu srečala šele drugič. Shelton je slavil tudi v prejšnjem njunem medsebojnem obračunu v četrtfinalu lanskega turnirja za grand slam v New Yorku, OP ZDA, ko je v štirih nizih premagal Tiafoeja.

"Odličen teden, Foe. Odlično opravljeno delo za vas in vašo ekipo," je dejal Shelton med podelitvijo pokalov. "Vem, da tole zelo boli, žal mi je, da nisi osvojil zaporednega naslova, vendar vem, da si tip igralca, ki mu lahko to uspe. Želim si, da bi to ponovil enkrat letos, upam, da v Stuttgartu," je prijatelja najprej zbodel Shelton.

"Vedno si bil navdih za otroke, temnopolte igralce v našem športu, vedno si se postavljal za nas in vedno bil nesebičen, mislil na druge, otroke, mlajše od sebe. Zato hvala za vse, kar si naredil za naš šport in ljudi, ki so podobni tebi in meni," je nato še dejal Shelton.

"Bilo je res težko leto in igrati v finalu je bilo res odlično. Škoda, da nisem naredil tega, po kar sem prišel. 'Jebi se Ben'!" se je pošalil 26-letni Tiafoe in izvabil smeh množice.

"Bilo bi zelo 'kul' osvojiti četrti turnir. Upajmo, da se bo to zgodilo že kmalu. Resnično gradimo na tem in imejmo dobro leto 2024," je sklenil finalist turnirja.

Houston, ATP 250, finale:
Ben Shelton (ZDA/1) - Frances Tiafoe (ZDA/3) 7:5, 4:6, 6:3

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.