Šport
15 ogledov

Po pretepu ob pogodbo z Bayerjem

Bayer Leverkusen Manchester United Liga prvakov Valencia Spahić EPA
Nemški prvoligaš Bayer je objavil, da po pretepanju z redarji po tekmi z Bayernom prekinja pogodbo z bosansko-hercegovskim branilcem Emirjem Spahićem.

Bayer Leverkusen je prekinil pogodbo z Emirjem Spahićem, potem ko je branilec reprezentance Bosne in Hercegovine po porazu z Bayernom v četrtfinalu pokala DFB stepel s pripadniki varnostne službe na domačem stadionu BayArena.

Leverkusen je izpadel po izvajanju enajstmetrovk, Spahića, ki je tekmo zaključil s poškodbo, zaradi katere se je njegova sezona že končala, pa so kamere ujele med hudim prerekanjem z redarji. Bosansko-hercegovski branilec je enega izmed njih udaril s čelom, kasneje pa trdil, da je zgolj branil svojega brata, čigar družino naj bi varnostniki žalili.

Državno tožilstvo je že začelo s preiskavo in osrednjega branilca verjetno čakajo še dodatne težave po tem, ko je njegov klub v nedeljo objavil, da z njim prekinja pogodbo. "Bayer 04 Leverkusen bo sporazumno prekinil trenutno pogodbo Emirja Spahića po incidentu po pokalni tekmi proti Bayernu. Odločitev je veljavna takoj," so v izjavi zapisali pri letošnjih udeležencih osmine finala Lige prvakov.

Izvršni direktor Michael Schade je z izbranimi besedami govoril o 34-letniku, toda vztrajal, da so z enim najboljših posameznikov sezone enostavno morali prekiniti pogodbo. "Emir Spahić je izvrsten nogometaš, ki je dobro služil Bayerju 04. Toda glede na ugotovitve po zadnjem incidentu nismo imeli izbire," je dejal Schade.

Spahić je po tem, ko je prek svoje strani na Facebooku dejal, da mu je "vseeno", če ga odpustijo, sprejel krivdo za neverjetne dogodke in se tudi opravičil ter poslovil od ljudi, ki so mu stali ob strani: "Obžalujem svoje obnašanje. Želim se opravičiti žrtvam in njihovim družinam. Vem, da sem klubu s tem nakopal težave. Moj trener Roger Schmidt, manager Jonas Boldt, športni direktor Rudi Völler in izvršni direktor Michael Schade so mi vedno izkazovali izjemno zaupanje. Velika čast je bila biti del te ekipe. Mojim prijateljem v ekipi in celemu klubu, prav tako pa izjemnim navijačem Bayerja Leverkusna, želim vse najboljše v izvrstni prihodnosti, ki je pred tem klubom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.