Šport
22 ogledov

Po remiju poraz Slovencev

Slovenija - Poljska 30:28, Gajic Žurnal24 main
Po remiju s svetovnimi podprvaki Danci je slovenska rokometna reprezentanca na drugi tekmi pripravljalnega turnirja na Danskem pred evropskim prvenstvom s 26:29 klonila proti Islandiji.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem kolu mednarodnega turnirja v danskem Herningu izgubila z Islandijo s 26:29 (13:13). Slovenija se bo v nedeljo v Arhusu pomerila s Poljsko, tekma pa se bo pričela ob 14.15. Naša izbrana vrsta, ki se pripravlja za evropsko prvenstvo v Srbiji, je v petek remizirala z Dansko (29:29).

V primerjavi z uvodno tekmo proti aktualnim svetovnim podprvakom Dancem se je slovenski selektor Boris Denič v igralskem kadru za dvoboj z Islandijo odločil za eno spremembo. Namesto vratarja Primoža Prošta je bil med šestnajsterico Matevž Skok, znova pa sta bila med gledalci Gašper Marguč in Dean Bombač.

Začetek tekme je sicer pripadel Islandcem (2:0), vendar so slovenski rokometaši hitro vzpostavili rezultatsko ravnotežje (3:3). Pet minut kasneje je imela Islandija spet dva zadetka prednosti (5:3), a so Slovenci v treh minutah naredili delni izid 3:0 in v 16. minuti povedli s 6:5.

Tako kot na prvi tekmi proti Dancem je tudi tokrat Denič veliko rotiral igralce. Njegovi fantje so naredili veliko tehničnih napak in zgrešili precej strelov, poleg tega pa so v 21. minuti ostali brez Sebastiana Skubeta. Danska sodnika sta mu po prekršku nad enim izmed islandskih rokometašev pokazala neposredni rdeči karton in član koprskega Cimosa je moral predčasno z igrišča.

Vse to so nasprotniki izkoristili in si v končnici prvega polčasa trikrat priigrali tri zadetke naskoka (11:8, 12:9, 13:10). Toda v zadnjih treh minutah je slovenska reprezentanca znova dosegla tri zadetke zapored in prvi polčas se je končal z neodločenim izidom (13:13).

V nadaljevanju so Slovenci držali neodločen izid do 15:15, nato pa je Islandija, bronasta z zadnjega evropskega prvenstva v Avstriji leta 2010, poskrbela za delni izid 3:0. Pri naših nasprotnikih sta blestela predvsem hitra krilna igralca Gudjon Valur Sigurdsson in Porir Olafsson, ki sta predvsem v hitrih polprotinapadih skupaj dosegla kar 19 zadetkov.

Slovenska reprezentanca - vseh 60 minut je branil Gorazd Škof, medtem ko je Matevž Skok stopil v vrata le pri sedemmetrovki - je v obrambi uspešno ustavila islandsko zunanjo linijo in igralce na šestmetrski črti. Toda njihovo skromno strelsko vlogo sta uspešno nadomestila Sigurdsson in Olafsson, ki sta bila najzaslužnejša, da je Islandija v tem delu igre ves čas vodila od enega do štirih golov.

Tekma, na kateri so slovenski rokometaši na kazenski klopi preživeli kar 16 minut, se je končala s tremi zadetki prednosti v korist Islandije. Reprezentanci se bosta pomerili tudi na bližnjem evropskem prvenstvu v Srbiji: v skupini D v Vršcu bo tekma tretjega kroga Slovenija - Islandija v petek, 20. januarja.

Pripravljalni turnir:

Slovenija : Islandija 26:29 (13:13)
Zorman 5, Gajič 4; Sigurdsson 11, Olafsson 8, Atlason in Gunnarsson 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.