Šport
10 ogledov

Po Rodičevi odpovedal še Buč

Snežana Rodič je skočila 14,23 metra in zmagala v troskoku. (Foto: Reuters) Reuters
Boštjan Buč (Velenje), slovenski rekorder v disciplini 3000 m zapreke in lani najboljši slovenski atlet v anketi Atletske zveze Slovenije, je zaradi poškodbe odpovedal nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Daeguju (od 27. avgusta do 4. septembra).

V ponedeljek je zaradi bolezni nastop v troskoku že odpovedala tudi Snežana Rodič. "Na letošnjem ekipnem evropskem prvenstvu v Izmirju pred dvema mesecema sem med nastopom na vodni oviri začutil bolečino v mišici in ultrazvok je pokazal, da je mišica natrgana. V začetku tega meseca sem poskušal ponovno nastopiti na najvišji ravni in v Londonu prav tako nisem prišel do cilja, ker so bile bolečine prehude. Poškodba je enostavno pretežka, da bi lahko nastopil na največji atletski tekmi leta," je povedal Buč.

Slovenski rekorder je 19. junija v Izmirju že po polovici teka na 3000 m zapreke predčasno končal nastop, zdravniki pa so mu oskrbeli poškodovano desno mečno mišico. Nato je 5. avgusta odstopil na diamantni ligi v Londonu, dva dni pozneje pa je na državnem prvenstvu v Kopru na 3000 m brez ovir zmagal z 8:25,83. "Na tej tekmi sem nastopil le zato, ker imam v pogodbi z AZS obvezen nastop na državnem prvenstvu," je pojasnil Buč.

Lani je na evropskem prvenstvu v Barceloni prišel v finale in zasedel 12. mesto, kar mu je prineslo naziv slovenskega atleta leta, saj je bil med člani edini, ki je sploh nastopil v finalu. Med atletinjami so bile finalistke Snežana Rodič (6.), Martina Ratej (7.) in Tina Šutej (10.); štirje slovenski predstavniki v maratonu niso imeli kvalifikacij.

Poleg Rodičeve in Buča je še deset slovenskih predstavnikov doslej izpolnilo norme Mednarodne atletske zveze (Iaaf) in lahko nastopijo na SP. Med petimi atletinjami in petimi atleti je tudi branilec naslova ter olimpijski zmagovalec v metu kladiva Primož Kozmus (Brežice). Na seznamu so še Marina Tomič (Kladivar, 100 m ovire), Nina Kolarič (Ptuj, daljina), Marija Šestak (Mass, troskok), Tina Šutej (Mass, palica), Martina Ratej (Šentjur, kopje), Rožle Prezelj (Kranj, višina), Matija Krajnc (Mass, kopje), Primož Kobe (Krka, maraton) in Anton Kosmač (Štajerska, maraton).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.