Šport
17 ogledov

Po Romandiji Špilak skupno 2.

Žurnal24 main
Zadnjo etapo dirke po Romandiji je dobil Španec Alejandro Valverde, ki je tudi skupni zmagovalec te dirke. Slovenec Simon Špilak je bil to nedeljo tretji, v skupnem seštevku pa z 11 sekundami zaostanka drugi.

S peto etapo se je končala kolesarska dirka po Romandiji. Zadnjo etapo v dolžini 121 kilometrov in v ciljnem sprintu v Sionu je dobil Španec Alejandro Valverde. "Bil je težak dan, saj je bilo mrzlo in deževno. Dokazal sem, da se lahko letos prilagodim tudi na slabe razmere," je v prvi izjavi dejal Valverde, ki je v Italiji pod sumom uživanja dopinga. Na drugem mestu je to nedeljo končal njegov rojak Igor Anton, tretji pa je bil slovenski kolesar Simon Špilak. Slednji je dobil sobotno etapo in skupno dirko končal na drugem mestu. Le Valverde je bil boljši, pa še to le za 11 sekund. Rus Denis Mančov je na tretjem mestu dirko končal z 21 sekundami zaostanka. V Romandiji se je s tokrat sedmim in skupno šestim mestom dokazal tudi Jani Brajkovič.

Po Romandiji, zadnja etapa:

1. Alejandro Valverde (Špa/Caisse d'Epargne) 3:36:19
2. Igor Anton (Špa/Euskaltel-Euskadi) isti čas
3. Simon Špilak (Slo/Lampre-Farnese Vini) isti čas
7. Jani Brajkovič (Slo/RadioShack) +0:23

Po Romandiji, končni vrstni red:

1. Alejandro Valverde (Špa/Caisse d'Epargne) 17:37:55
2. Simon Špilak (Slo/Lampre-Farnese Vini) +0:11
3. Denis Menčov (Rus/Rabobank) +0:21
4. Michael Rogers (Avs/HTC-Columbia) +0:35
5. Vladimir Karpec (Rus/Katjuša) +0:42
6. Jani Brajkovič (Slo/RadioShack) +0:52

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.