Šport
1171 ogledov

Po sporu zaradi cepiva do smrti zabodel zdravnika

kožijev Instagram
Ostra izmenjava nasprotujočih si mnenj o cepljenju se je sprevrgla v nasilje in končala z umorom.

Ruski MMA borec Akmal Kožijev (27), znan po vzdevku "AK47", je še vedno v policijskem pridržanju, potem ko je pred dnevi do smrti zabodel radiologa dr. Mirana Ribatija. Po poročanju lokalnih medijev na ameriškem paficiškem ozemlju Gvam je k tragični usodi zdravnika botrovala burna razprava o cepljenju proti covidu-19.

Sedemindvajsetletnega borca mešanih borilnih veščin so aretirail v vasi Tamuning, potem ko so se policisti odzvali na prijavo o domnevnem napadu z nožem. Po navedbah The Guam Daily Posta so lokalnega radiologa našli z obrazom obrnjenega navzdol in v mlaki lastne krvi.

Kot poroča omenjeni medij, sta se Kožijev in pokojnik spoznala v lokalni telovadnici, tistega usodnega večera pa sta skupaj večerjala v družbi nekaterih članov borčeve družine. V nekem trenutku se je med njima vnela burna razprava o cepljenju proti koronavirusu, ki se je hitro sprevrgla v nasilje. 

Ruskemu borcu, gorečemu nasprotniku cepljenja, so na neki točki popustili živci, zato je pokojnika zgrabil za vrat in ga davil, dokler ni posredovala ena od prič. Kožijev je nato z mize pograbil piščančjo kost in Ribatija večkrat zabodel v vrat. Ko mu je žrtev poskušala pobegniti, jo je pokončal z nožem. Ob prihodu policije na kraj zločina je 27-letnik dejal: "Jaz sem bil, ubil sem ga."

Kožijev je obtožen umora prve stopnje in fizičnega napada z namenom povzročitve hudih telesnih poškodb. Če bo želel sojenje pričakati na prostosti, bo moral poravnati varščino v višini milijon dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.