Šport
15 ogledov

Po tretji zmagi Saše še zmaga Aljaža

Žurnal24 main
Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj tudi na svetovnem pokalu kategorije A v Moskvi ni imel težav s tekmeci, saj je že teden dni po Mariboru na konju z ročaji vknjižil novo zmago.

Potem ko je Sašo Bertoncelj zmagal v finalu svetovnega pokala kategorije A na konju z ročaji, je le malo pozneje Aljaž Pegan v Moskvi na drogu ponovil njegov uspeh. Prikazal je vajo z izhodiščno oceno 16,8 točke in se z oceno 15,5 prepričljivo veselil nove zmage, po Mariboru še druge svoje to sezono.

Sašo Bertoncelj je prikazal sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,3 točke in z oceno 15,275 točke prepričljivo ugnal vso konkurenco. Po sobotni zmagi bo tudi sam na vrhu lestvice svetovnega pokala. Drugo mesto je zasedel Američan Alex Naddour (15,050 točke), tretji pa je bil domači zvezdnik Andrej Perevožnikov (14,925). V finalu bodo ta vikend v Moskvi tekmovali še Aljaž Pegan (na drogu), Teja Belak (preskok) in Fiona Novak (gred in parter).

Bertoncelj je po svoji četrti zmagi v svetovnem pokalu v karieri - kar tri je dosegel to sezono - razumljivo sijal od zadovoljstva. "Super je bilo! Res! Odlično! Kaj naj drugega rečem," so bile prve besede 25-letnega telovadca Narodnega doma. "Sicer nisem tekmoval z najtežjo različico sestave z izhodiščno vrednostjo 16,5 točke, kot sem napovedoval, saj sva se s trenerjem odločila, da naj raje, glede na to, da sem moral med osmerico finalistov prvi poprijeti za orodje, dobro izpeljem vajo z izhodiščem 16,3 točke. Vedno je težko, kadar moraš iti prvi na orodje. Ampak, če ti vaja tako dobro uspe, je pa pravi užitek. Saj se mirno usedeš in si lahko ogledaš celo tekmo. No, če sem odkrit, sem bil vmes kar malo živčen, a vse se je izteklo kot v sanjah."

"Že težko bi bilo bolje - letos sem štirikrat nastopil in trikrat zmagal. Težko si predstavljam kaj lepšega. Ti nastopi so mi dali tudi veliko zagona za nadaljnje delo. Ko sva se pred sezono s trenerjem pogovarjala o ciljih, sem dejal, da bi rad nadgradil telovadbo, tako da bi vajo z izhodiščem 16,3 točke izvedel brezhibno. Saj sem imel kar nekaj težav, nekajkrat sem bil zelo blizu, a prav za konec sezone sem vajo res naredil tako, kot sva si zastavila," je bil zadovoljen varovanec Sebastijana Piletiča: "Zdaj grem na počitnice in obenem že komaj čakam, da bom junija spet začel na polno trenirati."

Letošnji dosežki Saše Bertonclja:

2010: 1. na konju z ročaji, svet. pokal (Moskva)
2010: 1. na konju z ročaji, svet. pokal (Maribor)
2010: 3. na konju z ročaji, EP (Birmingham)
2010: 6. na konju z ročaji, svet. pokal (Pariz)
2010: 1. na konju z ročaji, svet. pokal (Cottbus)

Letošnji dosežki Alžaja Pegana:

2010: 1. na drogu, svet. pokal (Moskva)
2010: 1. na drogu, svet. pokal (Maribor)
2010: 8. na drogu, EP (Birmingham)
2010: 8. na drogu, svet. pokal (Pariz)
2010: 3. na drogu, svet. pokal (Doha)
2010: 2. na drogu, svet. pokal (Montreal)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.