Šport
9 ogledov

Po tretjo medaljo na SI

Anja Klinar je ta naziv prejela prvič v svoji karieri. (Foto: STA)
1/12
Žurnal24 main
Plavalka Anja Klinar je trenutno prvo slovensko ime na Sredozemskih igrah v Pescari. Jesničanka je v soboto osvojila bron, v ponedeljek pa še zlato. Klinarjeva je spregovorila za zurnal24.si.
Po bronasti v soboto ste osvojili že svojo drugo kolajno na SI. Katera je bila težje priborjena?
Prva. Pred dvema dnevoma sem bila še zelo utrujena od treningov. Ves prejšnji teden smo trenirali "na polno", zato se mi je to poznalo. Nato smo se še celo večnost vozili z avtobusom do sem, zaradi česar se bila povsem "polomljena". Na 200 mešano tako nisem bila pretirano razpoložena, a sem kljub temu dosegla kar dober rezultat in bronasto medaljo. Vmes sem se malo spravila k sebi, nisem več tako utrujena.

 
 

Ves prejšnji teden smo trenirali "na polno", zato se mi je to poznalo. Nato smo se še celo večnost vozili z avtobusom do sem, zaradi česar se bila povsem "polomljena".

Anja Klinar

 
Koliko v vaši karieri pomenita ti kolajni?
Po pravici povedano kolajne nisem pričakovala. Španke, Francozinje in Italijanke so tukaj zelo močne. Še posebej sem vesela zato, ker mi je pred štirimi leti uspelo osvojiti zlato in srebrno medaljo v teh dveh disciplinah. Sem zelo vesela.

Kako izostrena se vam zdi konkurenca?
Ne more se sicer primerjati z EP ali SP. Vendar pa so Italijanke in Španke v mojih disciplinah zelo močne, tako da sem imela hudo konkurenco. Te tekmovalke ter tudi Francozinje so bile lani v Pekingu pred mano.

Vaši načrti v nadaljevanju sezone?
V torek me čaka še štafeta z Nino Cesar, Nino Sovinek in Niko Karlino Petrič. Potem takoj odhajam domov, kjer me čakajo še trije tedni trdega treninga pred SP v Rimu. Upam, da bom do njega čim bolj dvignila formo in v italijanski prestolnici dosegla še veliko boljše rezultate kot tukaj. Že zelo dolgo si želim veliki finale na SP.

Morda pa vas še tretja medalja na igrah čaka v štafeti ...
Mislim, da smo vse štiri močne. Če nam vsem štirim uspe odplavati dober rezultat, smo v igri za medaljo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.