Šport
55 ogledov

Po veliki zmagi šokirala z oznanilom

flavia pennetta roberta vinci EPA
Italijanka Flavia Pennetta je zmagovalka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. V velikem finalu je s 7:6 (4) in 6:2 odpravila rojakinjo Roberto Vinci in se veselila prvega naslova na turnirjih za grand slam.

Triintridesetletna italijanska teniška igralka Flavia Pennetta je v zadnjih dveh tednih na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu demonstrirala najboljšo predstavo v svoji karieri, kronala pa jo je na finalnem dvoboju proti rojakinji Roberti Vinci.

V prvem nizu so odločale malenkosti, Pennetta je slavila šele v podaljšani igri, drugi niz pa je minil v absolutni prevladi igralke iz Brindisija. Rojakinjo na nasprotni strani igrišča je povsem dotolkla, po uri in 36 minutah pa zmagovalno dvignila roke v zrak in osvojila prvi turnir za grand slam v svoji bogati karieri, hkrati pa postala najstarejša igralka, ki je kadarkoli prvič osvojila enega od štirih velikih teniških turnirjev v Melbournu, Parizu, Wimbledonu in New Yorku.

Presenečenje prihranila za konec

Pennetta je še bolj presenetila v nagovoru, mednarodni športni javnosti in gledalcem na osrednjem igrišču - med njimi sta bila tudi italijanski premier Matteo Renzi in njen zaročenec, prav tako teniški igralec Fabio Fognini - je naznanila, da bo ob koncu sezone končala svojo športno pot in da je bil to njen zadnji nastop na OP ZDA.

"To odločitev sem sprejela že pred začetkom turnirja v New Yorku in izjemo vesela sem, da sem bom na tako veličasten način poslovila od tenisa," je sprva dejala Pennetta in dodala: "To je neverjetno, uresničila sem svoje sanje. Pred leti sem razmišljala o zmagi v Rimu, zdaj pa sem osvojila New York."

Teniški turnir v velikem jabolku navzlic porazu v finalu zadovoljno zapušča tudi njena leto dni mlajša tekmica Roberta Vinci, ki je najbolj presenetila v polfinalu, ko je premagala Američanko Sereno Williams in ji preprečila izjemen podvig ter končno zmago na vseh štirih letošnjih turnirjih za grand slam.

"S Flavio sem v preteklosti preživela veliko časa, o tem bi lahko napisala knjigo. V finalu je bila odlična, sama pa sem imela premalo časa za rehabilitacijo po napornem polfinalnem dvoboju s Sereno. V začetku dvoboja je bilo nekaj nervoze, skušala sem igrati agresivno, a Flavia je bila enostavno boljša, čeravno sem se trudila po svojih najboljših močeh. Težko je igrati proti tekmici, ki jo zelo dobro poznaš, a njenega uspeha sem izjemno vesela," je dejala Vincijeva.

Danes bo v New Yorku še veliki teniški posladek, moški finalni dvoboj med Srbom Novakom Đokovićem in Švicarjem Rogerjem Federerjem. Srb bo po letu 2011 naskakoval drugo zmago v Flushing Meadowsu, Federer pa šesto. Pred tem je bil najboljši med letoma 2004 in 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.