Šport
17 ogledov

Po Venus končala še Serena

Ob odsotnosti Serene se je na prvo mesto lestvice WTA prebila Caroline. (Foto: R Žurnal24 main
Ženska teniška sezona se končuje brez obeh sester Williams - po Venus je morala zaradi poškodbe vse preostale turnirje odpovedati še Serena. Caroline Wozniacki bo tako bržkon ostala številka 1.
Poškodba Serene Williams je hud udarec tudi za ameriško reprezentanco, saj bo v finalu pokala Fed proti Italiji naslednji mesec v San Diegu nastopila brez obeh sester Williams.

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams je zaradi težav s poškodbo predčasno končala letošnjo sezono. Kot je zapisala v sporočilu za javnost, je obnovila poškodbo vezi desne noge. Tudi starejša izmed sester Williams, Venus, je v začetku oktobra sporočila, da je zaključila sezono zaradi poškodbe kolena. Serena Williams se je poškodovala na zabavi po osvojitvi naslova v Wimbledonu - stopila je na kos stekla -, zato vse od 3. julija ni stopila na teniška igrišča. V finalu je tedaj premagala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6:3 in 6:2 ter s četrtim osvojenim turnirjem v Wimbledonu osvojila trinajsti turnir za grand slam, največ med aktivnimi igralkami.

Po operaciji julija je septembra ponovno začela trenirati, vendar je 10. oktobra na svoji spletni strani že namignila, da se verjetno ne bo mogla pripraviti za tekmovanja ter da bo morala zaradi zdravstvenih težav najbrž končati sezono. Na začetku leta je osvojila turnir za grand slam v Avstraliji, nato pa zaradi poškodbe levega kolena ni nastopala februarja, marca in aprila. V letošnjem letu je igrala le na šestih turnirjih in je morala prvo mesto na svetovni računalniški lestvici WTA prepustiti Danki Caroline Wozniacki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.